Main Content

Mráz po prvom góle v Serii A: "Je to pre mňa veľká vec"

pondelok, 27. august 2018 10:35 | Autor: TASR

Samuel Mráz
Samuel Mráz | zdroj: YouTube

Empoli 27. augusta (TASR) - Slovenský futbalista Samuel Mráz si otvoril strelecký účet v talianskej Serii A hneď pri svojom debute.

Dvadsaťjedenročný útočník FC Empoli prišiel na ihrisko v 77. minúte nedeľňajšieho zápasu 2. kola na pôde FC Janov a v nadstavenom čase zmiernil prehru svojho mužstva na 1:2.

Bývalý hráč FK Senica a MŠK Žilina sa presadil v 94. minúte duelu, keď si výborne nabehol na prízemný center Giovanniho Di Lorenza do šestnástky a zblízka prekonal brankára domácich Federica Marchettiho. "Som šťastný, že som strelil prvý gól v Serii A. Je to pre mňa aj pre moju rodinu veľká vec a som za to veľmi vďačný. Stratili sme však tri body. Dostali sme rýchle góly, no postupom času sme hrali lepšie a v našej hre bolo viacero pozitívnych momentov. Musíme tvrdo pracovať a pripraviť sa na ďalší zápas," povedal Mráz pre talianske médiá.

Rodák z Malaciek prišiel do tímu nováčika Serie A na začiatku júla zo Žiliny. "V Taliansku je stále pre mňa všetko nové, futbal je rýchlejší a taktickejší ako na Slovensku. Musím ukázať trénerom a všetkým v klube, že si zaslúžim hrať," uviedol slovenský mládežnícky reprezentant podľa portálu pianetaempoli.it.

Empoli je po neúplnom 2. kole s tromi bodmi na ôsmom mieste tabuľky talianskej ligy. V nasledujúcom stretnutí nastúpi v nedeľu 2. septembra o 20.30 h na ihrisku Chieva Verona, ktoré zatiaľ nebodovalo.