Main Content

Dobrá správa pre Slovensko: V hre FIFA 19 možno až dva slovenské kluby!

nedeľa, 26. august 2018 12:29 | Autor: Jakub Vaverka

FIFA 19
FIFA 19 | zdroj: YouTube

Nová edícia hry FIFA uzrie svetlo sveta už čoskoro. Futbaloví nadšenci sú už nedočkaví, kedy sa najpopulárnejší futbalový simulátor dostane na predajné pulty. FIFA so sebou prináša množstvo noviniek, ktoré sa týkajú aj slovenského futbalu.

FIFA 19, ktorá oficiálne vyjde 28.septembra 2018 nebude oproti svojej predchodkyni príliš rozdielna, čo sa týka hrateľnosti. Zaujímavou novinkou je napríklad hra bez pravidiel, ktorá bude určite veľmi populárna. Zahrať si futbal takpovediac bez obmedzení je lákadlom pre nejedného futbalového fanúšika.

Veľká zmena však prichádza v európskych pohároch. Po dlhých rokoch sa predstaviteľom spoločnosti EA Sports podarilo získať práva na Ligu majstrov Európsku ligu. Je to veľký krok vpred, nepopulárne pomenovania ako napríklad "Európsky pohár" teda vymiznú.

Trnava a Trenčín v Európskej lige
Trnava a Trenčín v Európskej lige | zdroj: TASR

Pridanie európskych pohárových súťaži do najpopulárnejšieho futbalového simulátora je správou, pri ktorej by mali spozornieť aj slovenskí fanúšikovia. Znamená to totiž, že v hre FIFA 19 sa môžu objaviť aj dva slovenské kluby. Naša najvyššia súťaž Fortuna liga sa žiaľ do výberu líg, ktoré v hre budú nedostala, ale za slovenské mužstvo sa možno aj tak bude dať zahrať.

Môže za to fakt, že Spartak Trnava AS Trenčín majú postup do skupinovej fázy Európskej ligy vo svojich rukách. Ak sa im podarí postúpiť, EA Sports ich zaradí medzi účastníkov skupín EL. Vzhľadom na to, že by sa jednalo o kluby, ktorých liga sa v hre nenachádza, bola by to pre vývojárov práca navyše, ale v hre sa bude nachádzať každý klub, ktorý postúpi do skupiny Ligy majstrov alebo Európskej ligy.