Main Content

Káder schopný všetkého: Juventus môže postaviť dve silné jedenástky

sobota, 25. august 2018 09:36 | Autor: Timotej Gašper

Juvetus
Juvetus | zdroj: tasr

Turínsky klub sa pozdvihol na vyššiu úroveň nielen príchodom Ronalda, ale aj viacerými šikovnými prestupovými ťahmi. Šport7.sk prináša kvalitný a široký káder Juventusu Turín, ktorý môže pokojne poslať na trávnik dve kvalitné  zostavy.

Už sedem rokov sa v talianskej Serii A nenašiel klub, ktorý by dokázal zosadiť Juventus z ligového trónu a zdá sa, že táto snaha potrvá minimálne o jeden rok viac. Turínsky celok si udržiava kostru svojho tímu a káder ešte zoceľuje, čo potvrdzujú príchody mien ako Cancelo, Can či v neposlednom rade Cristiano Ronaldo.

Juventus A:

Perin- Sandro, Bonucci, Chiellini, Cancelo- Matuidi, Pjanič, Can- Dybala, Ronaldo, Costa

Toto je jedenástka, s ktorou by Juventus mohol pokojne nastúpiť aj na finále Ligy majstrov. Mattia Perin toho síce medzi tromi žrďami v medzinárodných súťažiach moc nenachytal, no jeho dlhoročné skúsenosti zo Serie A sa Juventusu po odchode Buffona stopercentne hodia. Skúsená obrana doplnená o nováčika Cancela by nemala chybovať, pričom ju dopĺňa aj perfekcionistická záloha. Všetci traja stredopoliari ovládajú svoje remeslo viac než dokonale a taktiež patria k vytrvalým hráčom so silnou mentalitou, čo je predsa pre veľké zápasy najdôležitejšie.

A čo dodať k ofenzíve? Mladý univerzálny ofenzívny majster menom Dybala, rýchlonohý a technicky nadaný Douglas Costa sú síce dostatočne nebezpeční, no v tomto prípade ich bude dopĺňať aj hviezdny Cristiano Ronaldo, ktorý prišiel z Realu Madrid za 120 miliónov eur.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Juventus B:

Szczesny- De Sciglio, Benatia, Rugani, Spinazzola- Khedira, Bentancur- Cuadrado, Mandžukič, Bernardeschi- Kean

Po pohľade na prvú alternatívu by sa zdalo, že turínsky gigant už nedisponuje v kádri ďalšími oporami, no pravda je taká, že ešte stále môže postaviť druhú silnú jedenástku. Post brankára háji Poliak Szczesny, obranu lemujú mladíci plus skúsený matador Medhi Benatia a zadná časť zálohy v zložení Khedira a Bentancur predstavuje veľkú kvalitu. Do ofenzívy je v tomto prípade pripravené duo rýchlych krídel s brilantnou technikou a pod hrot by sa postavil húževnatý a dobre nastavený Mandžukič, pričom on aj krídelní hráči by chystali šance pre ešte len 18-ročného Moise Keana, ktorý sa spájal s hosťovaním, no zatiaľ zotrváva v tíme talianskeho majstra.

Mario Mandžukič
Mario Mandžukič | zdroj: TASR