Main Content

Po Panarinovi nechce predĺžiť ďalšia hviezda Blue Jackets

piatok, 24. august 2018 13:05 | Autor: Marek Ďaďo

Sergej Bobrovskij
Sergej Bobrovskij | zdroj: TASR

Počas leta sme vás informovali, že hviezdny Artemi Panarin nechce predĺžiť kontrakt so svojim súčasným zamestnávateľom z Columbusu a po skončení sezóny sa môže stať nechráneným voľným hráčom. Pre Modrokabátnikov je teraz situácia ešte horšia, keďže to vyzerá, že niečo podobné môže čakať aj ich brankársku jednotku.

Sergei Bobrovsky, dvojnásobný držiteľ Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára sezóny, sa zatiaľ nedohodol s vedením Columbusu Blue Jackets na predĺžení zmluvy. Tá aktuálna mu skončí po nadchádzajúcej sezóne. Podľa Aarona PortzlineaThe Athletic by sa tak teoreticky mohol stať nechráneným agentom a to vedenie Columbusu dozaista nechce.

Bobrovského nová zmluva môže byť taká vysoká ako tá, ktorú vlani podpísal Carey Price s Montrealom. V tom prípade by si prišiel na 10,5 milióna dolárov ročne, čo za 8 sezón činí 84 miliónov! Je pravdepodobnejšie, že si Blue Jackets udržia skôr Bobrovskeho ako Panarina. Ruský útočník uviedol, že rokovať o novej zmluve bude iba do začiatku prípravného kempu Modrokabátnikov, ktorý sa koná v septembri. Jeho krajan Bobrovsky termín takýchto jednaní nestanovil.

Z Bobrovského by sa mohol stať aj najlepšie platený brankár celej súťaže. V Columbuse si ho za jeho výkony vážia. Ako sme spomínali, na konte má už 2 Vezinove trofeje a štatistiky priam excelentné. V uplynulej sezóne odchytal 65 zápasov, kde inkasoval priemerne iba 2,42-krát za zápas a percentuálnu úspešnosť zákrokov udržal na vysokých 92,1%.