Main Content

Tip na konečné poradie Bundesligy podľa Šport7.sk: Zosadí konečne niekto Bayern?

piatok, 24. august 2018 13:00 | Autor: Timotej Gašper

Nemecká najvyššia futbalová súťaž hlási po letnej prestávke návrat a Šport7.sk predstavuje tip na jej konečné poradie. Bude pokračovať dominancia Bayernu? Oživí Dortmund svoju niekdajšiu silu? Prekvapia nováčikovia? Kto napokon vypadne? Dozviete sa v článku!

Boj o záchranu (18-15.miesto)

O

Bundesliga - nováčikovia
Bundesliga - nováčikovia | zdroj: Šport7 koláž

semnásť klubov sa od piatkového večera pustí do neľútostného boja o každý jeden bod. Na začiatok sa povenujme celkom, ktorých primárnym cieľom v sezóne bude nevypadnúť. Na posledné miesto ukladáme Mainz, ktorý sa už dlhodobo hrá na veľmi tenkom ľade a v minulej sezóne mu baráž unikla napriek tomu, že mal rovnaký počet bodov ako 16.Wolfsburg (36). Tréner Sandro Schwarz bude musieť so svojimi kolegami pracovať viac než tvrdo, aby v Opel Arene udržal najvyššiu súťaž aj o rok.

Druhé miesto od konca pravdepodobne prischne Freiburgu. Síce tím z Schwarzwaldskej arény dokázal pred dvoma rokmi vybojovať Európsku ligu, no vlani nezvládol nátlak a môže byť rád, že jeho meno sa objavilo v Bundeslige aj pre sezónu 18/19. Na prestupovom trhu takmer neaktívny celok sa v čoraz náročnejšej Bundeslige už nemôže spoliehať na šťastie či náhodu, čo sa môže Freiburgu stať v máji 2019 osudným.

Barážové miesto je v Bundeslige také „vďaka Bohu za neho“, keďže to síce neznamená zostup, no kluby v tejto pozícií dostanú poriadnu facku a majú dva zápasy na to, aby rozhodli o svojej prvoligovej príslušnosti. Tieto „problémy“ bude v máji riešiť nováčik z Dusseldorfu, ktorý sa pred novým ročníkom poriadne posilnil, no jeho relatívne mladý káder bude potrebovať čas, kým ukáže svoju plnú silu.

Zostupovým ťažkostiam sa môže len o chlp vyhnúť Norimberg, ktorý sprevádza Dusseldorf ako nováčik Bundesligy. Káder, v ktorom figuruje aj náš Adam Zreľák, je dá sa povedať zocelený a pripravený na náročné zápasy proti tým najnáročnejším súperom z celej krajiny.

18.miesto- Mainz 05
17.miesto- Freiburg
16.miesto- Fortuna Dusseldorf
15.miesto- 1.FC Norimberg