Main Content

Šok! Pavelec v 30 rokoch uvažuje nad ukončením kariéry

štvrtok, 23. august 2018 11:08 | Autor: Marek Ďaďo

Ondřej Pavelec
Ondřej Pavelec | zdroj: TASR

Ondřej Pavelec sa po nie príliš úspešnom ročníku ocitol na listine nechránených voľných hráčov a doposiaľ mu nebola ponúknutá nová zmluva od žiadneho tímu NHL. Je tak možné, že sme Pavelca videli na ľade posledný krát?

Uplynulý ročník strávil 30-ročný gólman u JazdcovNew Yorku, kde v 19 zápasoch zastupoval klubovú jednotku Henrika Lundqvista. Pavelec ale svojimi výkonmi nepresvedčil a nedostal ponuku na predĺženie zmluvy. Celé leto strávil čakaním na nový kontrakt, ktorý však zatiaľ neprišiel. Je preto možné, že bývalá česká brankárska jednotka ukončí aktívnu kariéru.

Už som to povedal niekoľkokrát a znova to zopakujem. Je to reálna varianta. Som v rovnakej situácii ako keď sa otvoril trh s voľnými hráčmi,“ uviedol Pavelec pre iDnes.cz. Niekdajší brankár Atlanty/Winnipegu odmieta prestup do EurópyKHL ho vôbec neláka. Pokiaľ nedostane ponuku vykonávať minimálne úlohu tímovej dvojky na tej najvyššej úrovni, pravdepodobne povie hokejovej kariére zbohom.

„Zatiaľ nič definitívne vyhlasovať nebudem. Počkám si, čo bude a podľa toho sa rozhodnem, až tá situácia nastane.“ V každom prípade, bude to naozaj obrovská smola, ak Pavelec ukončí kariéru. Veď v posledný augustový deň oslávi iba 31. narodeniny.

Rodák z Kladna však nezaháľa ani napriek neistote ohľadom ďalšieho pôsobenia v NHL. „Trénujem normálne, snažím sa udržiavať v kondícii, pretože neviem, čo bude.“

Čas na ponúknutie novej zmluvy do začiatku sezóny sa kráti. Verme, že sa nájde klub, ktorý by dal českému brankárovi šancu.