Main Content

Látal opäť favorizuje súpera: Ľubľana je favorit, my nepredáme kožu lacno

štvrtok, 23. august 2018 06:45 | Autor: TASR

Radoslav Látal
Radoslav Látal | zdroj: TASR

Ľubľana 22. augusta (TASR) - Odohrať na ihrisku favorita Olimpija Ľubľana taký výsledok, ktorý by dával šancu na postup v odvete. To je želanie trénera futbalistov Spartaka Trnava Radoslava Látala pred úvodným zápasom play off Európskej ligy UEFA 2018/2019.

Trnavčania prišli do slovinskej metropoly vládnym špeciálom z Bratislavy v stredu popoludní, večer absolvovali na Štadióne Stožice tréning. "Cesta sem bola príjemná, štadión je krásny, prostredie prívetivé. My chceme odtiaľto odísť s dobrým výsledkom, aby sme doma mohli bojovať o postup. Taký je náš cieľ. Ľubľana je favorit, ale my sa budeme biť a nepredáme kožu lacno. Chceme hrať v odvete so šancou na postup a chceme dať aj priestor fanúšikom, aby nás mohli povzbudiť tak, ako proti Legii a CZ Belehrad," povedal Látal na tlačovej konferencii v dejisku zápasu.

Slovenský majster však bude v úvodnom zápase čeliť Olimpiji bez kapitána Borisa Godála. Oporu defenzívy "andelov" vyradili zo štvrtkového súboja tri žlté karty, ktoré inkasoval v predkolách Ligy majstrov. V Slovinsku mu už bude chýbať aj rakúsky útočník Marvin Egho, ktorý práve v týchto dňoch prestúpil do dánskeho prvoligového Randers FC. "Egho je momentálne zranený, do dvojzápasu by aj tak nezasiahol. Boris nám bude chýbať, ale máme náhradu, ktorá ho plnohodnotne zastúpi. Meno vám neprezradím, ale verím, že nesklame," prezradil Látal, ktorý však už môže počítať s Martinom Tóthom. Ten mal v uplynulom ligovom zápase na pôde Nitry zdravotné problémy. "Je tu s nami, verím, že bude do zápasu v poriadku."

Trnava a Ľubľana sa v skupinovej fáze EL ešte nepredstavili, jeden z tímov má teda šancu na veľký úspech. "Ja nechcem tlačiť hráčov do nejakého tlaku. Ale všetci vieme, že sme prišli do finále, kde nás delí kúsok od postupu. V hlavách o tom premýšľame, vieme, že môžeme dosiahnuť veľkú vec. Pred štartom pohárov to bol náš sen, teraz máme veľkú šancu sa o to pobiť. Nemalo by nás to zaťažovať. Ľubľana je pre nás favorit, ale ja som povedal hráčom, aby hrali tak, ako na Legii a v Belehrade. Potom bude dobre," poznamenal tréner Spartaka.

Hráči sa na zápas tešia, nálada v kabíne je skvelá: "Nie každý zápas hráme o postup do skupinovej fázy EL. Všetci sa tešíme. Liga majstrov je za nami, teraz sa musíme sústrediť na toto. Vieme o kvalite Ľubľany, ale aj nám predchádzajúce zápasy dodali sebavedomie. Takže ideme sa pobiť o dobrý výsledok do odvety," uviedol obranca Andrej Kadlec.

Zverenci srbského trénera Aleksandara Lintu v ligovej generálke na Trnavu prehrali doma v derby s Mariborom jasne 0:3. V lige sa im nedarí, po 5. kolách sú s 5 bodmi až na šiestom mieste tabuľky. "Mali sme analýzu z tohto zápasu. Ale výsledok nezodpovedá tomu, čo sa dialo na ihrisku. Môžeme si teda z toho zobrať isté veci, ale Olimpija rozhodne nie je ľahký súper. Hrá rýchly kombinačný futbal, hráči sú silní na lopte, majú podobný štýl hry ako Trenčín, alebo Žilina," uzavrel Kadlec.

pravdepodobné zostavy:

Olimpija Ľubľana: Ivačič - Putničanin, Ilič, Zarifovič, Štiglec - Kapun, Tomič, Kronaveter - Savič, Abass, Črnic

Spartak Trnava: Chudý - Kadlec, Tóth, Hladík, Čonka - Greššák, Rada - Jirka, Grendel, Sloboda - Bakoš