Main Content

Thierry Henry dostal zaujímavú ponuku z Ligue 1

streda, 22. august 2018 13:39 | Autor: Timotej Gašper

Thierry Henry
Thierry Henry | zdroj: TASR

Francúzske médiá prišli so správou, podľa ktorej je Thierry Henry spájaný so zaujímavou trénerskou pozíciou v jeho rodnej krajine.

41-ročný Henry je už dva roky asistentom trénera belgickej reprezentácie, kde sa okrem toho špecializuje aj na prácu s ofenzívnymi hráčmi. Bývalý legendárny zakončovateľ Barcelony, Monaka, Juventusu či Arsenalu je však podľa francúzskeho RMC najhorúcejším kandidátom na post trénera Girodins de Bordeaux.

Účastník Ligue 1 sa totižto minulý týždeň rozlúčil s koučom Gusom Poyetom, ktorý dostal výpoveď po vyslovení kritiky na klubové vedenie a prestupovú politiku. Bordeaux má v poslednom období problémy, ktorých sa nedokázalo zbaviť ani začiatkom aktuálnej sezóny, v ktorej dovedna Girodins prehrali obidva ligové zápasy a nachádzajú sa na chvoste tabuľky Ligue 1.

Dlhodobý člen francúzskej futbalovej elity teda podľa správ RMC chce ponúknuť Henrymu miesto a príležitosť, aby mohol po prvý krát v kariére viesť A-tím na poste hlavného trénera. Dovedna nepadlo žiadne rozhodnutie či oficiálne stanovisko, no je možné, že Thierry na ponuku kývne a v Bordeaux začne nová éra.