Main Content

PL FOCUS 2: 9 MILIMETROV A 19 KROKOV

streda, 15. august 2018 15:00 | Autor: Sport7 sk

Martin Dúbravka
Martin Dúbravka | zdroj: TASR

Aj to sú čísla, ktorými vieme charakterizovať úvodné kolo Premier League. To prvé ako smolné, to druhé ako šťastné.

Videotechnika rozhodla, že lopta napokon o deväť milimetrov preťala brankovú čiaru, takže Dúbravkov Newcastle inkasoval extrémne tesný gól.

Na Old Trafford sa kopala penalta už v 3. minúte a Pogba predviedol nevídaný tanečný kúsok. Devätnástimi krokmi zaskočil brankára a nekompromisne zavesil do vinkla. Či to takto naozaj chcel a poctivo natrénoval, je otázne. Ale zaujal.

Čísla a štatistiky budú pribúdať, prekvapenia tiež. Na Emirates sa ale žiadne neudialo a majster vstúpil do sezóny víťazne. Manchester City je spolu s Liverpoolom jasným kandidátom na titul, Emeryho misia v debutovej sezóne je o niečom inom. Kanonieri predviedli bojovný výkon a nové myšlienky, ale potrebujú čas.

Ale nemajú ho veľa. Už v 2. kole ich čaká mestské derby na Stamford Bridge. The Blues už pod vedením Sarriho urobia v domácej ligovej premiére maximum, aby The Gunners vyschol pušný prach v dele. Budú mať kanonieri po dvoch dueloch na konte nulu alebo nájde Emery víťaznú taktiku?

Sledujte v sobotu Zápas týždňa Premier League v priamom prenose a uvidíme, kto z koho. Duel Chelsea – Arsenal štartuje od 18:00 na DIGI Sport 4!

Hráč kola: Richarlison (Everton)

Že je 50 miliónov veľa? V Evertone si to nemyslia a Brazílčan Richarlison preukázal svoje gólové schopnosti hneď v úvodnom kole. Karamelkám to však napokon na víťazstvo s Wolverhamptonom nestačilo.

Gól kola: Pedro (Chelsea FC)

Chelsea mala na rozbeh ľahké sústo. Na pôde Huddersfieldu to Londýnčania zvládli s prehľadom a v závere zápasu ukázal Eden Hazard, prečo je pre Chelsea tak cenný. Z vlastnej polovice vyviezol loptu a naservíroval ju pripravenému Pedrovi.

Moment kola: Neúspešný debut Unaia Emeryho

Krst ohňom skončil neúspechom. Nový španielský lodivod Unai Emery neodštartoval novú éru v Arsenale úspešne. Jeho tím prehral podľa očakávaní s ManCity 0:2.

PROGRAM PRENOSOV NA DIGI SPORT 4

Sobota 18.8.
13:30 Cardiff – Newcastle (komentuje Jakubovič)
18:30 Chelsea – Arsenal (komentuje Lukáč)
20:40 Záznam: Tottenham – Fulham (komentuje Skáčik)
22:40 Záznam: West Ham – Bournemouth (komentuje Skáčik)

Nedeľa 19.8.
14:30 Manchester City – Huddersfield (komentuje Skáčik)
17:00 Brighton – Manchester United (komentuje Skáčik)

Pondelok 20.8.
21:00 Crystal Palace – Liverpool (komentuje Lukáč)