Main Content

Z Haláka je šťastná aj jeho konkurencia v bránkovisku

utorok, 21. august 2018 11:13 | Autor: Marek Ďaďo

Jaroslav Halák
Jaroslav Halák | zdroj: TASR

Mať v tíme spoľahlivých brankárov je niečo, čo by si prial každý klub NHL. V Bostone si to po podpise s Jaroslavom Halákom môžu s kľudom povedať. S príchodom Slováka je spokojný aj Tukka Rask, ktorý verí, že to môže organizácii pomôcť.

V uplynulej sezóne odchytal Tukka Rask 54 duelov. Je to prvýkrát od sezóny 2013/2014 (kedy vyhral Vezinovu trofej), čo nastúpil do menej ako 60 zápasov v sezóne. V uplynulých 2 ročníkoch za fínskeho čarodejníka spoľahlivo zaskakoval Anton Khudobin, s ktorým sa však vedenie nedohodlo na novej zmluve. Namiesto toho na dve sezóny angažovalo Haláka s ročnou gážou 2,75 milióna dolárov.

„Dodá vám to malú mentálnu vzpruhu keď viete, že neodohráte 15 zápasov za sebou a nevyčerpáte energiu na začiatku sezóny,“ uviedol Rask pre ligový web. „Mentálne vám to pomôže. Musíte si ale zaslúžiť každú minútu, ktorú dostanete. To sa nemení,“ pokračoval fínsky gólman.

31-ročná opora Bruins sa ďalej rozhovorila aj o tom, že minulý rok to bolo po prvý raz, čo si v Bostone stanovili plán a držali sa ho. Striedanie brankárov je v NHL obzvlášť dôležité. Rask nebol teda zaťažený tak, ako tomu bývalo v minulých sezónach. „Cítil som sa sviežo a zostalo vo mne veľa energie.“

Aj dlhoročná jednotka Bruins si myslí, že za úspechom organizácie vždy stojí dobrá brankárska dvojica. „Každý rok začíname od nuly a myslím si, že cieľom každého tímu je mať dvoch dobrách brankárov.“ Verme, že sa Halákovi podarí predvádzať výkony ako kedysi a môže s Bostonom dosiahnuť opäť o čosi vyššie ako v minulosti.