Main Content

Dve červené karty v Ružomberku, Slovan napokon s ďalším víťazstvom

nedeľa, 19. august 2018 21:18 | Autor: TASR

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava | zdroj: TASR

Ružomberok 19. augusta (TASR) - Aktéri ponúkli pod Čebraťom peknej návšteve v prvom polčase zaujímavý a vzrušujúci futbal. V 15. min Saláta za pravým krajom bratislavského "veľkého vápna" fauloval Kostadinova a po priamom kope Daniela, Kostadinov zblízka hlavičkoval do rúk Greifa. Vzápätí sa Urdinov sólovo predral takmer až pred brankára "belasých", no v sľubnej pozícii sa ku koncovke nedostal. V 33. min Kostadinov po faule na Holmana uvidel druhú žltú kartu a zároveň červenú, čiže od tohto momentu sa začala presilovka Slovana, ktorý začal vpredu hrýzť. V 35. min Holman natiahol Macíka, ktorý jeho krížny pokus vytesnil spod brvna. V 38. Božikovu hlavičku kryl Macík a o chvíľu ho zase preveril Moha. V 39. min sa skončila početná prevaha hostí, Čavrič za odplácanie "vyfasoval" druhú kartu žltej farby a nasledoval pod sprchy Kostadinova. V 43. min Greif vo výbornej pozícii vychytal Gála-Andrezlyho. V nadstavenom čase prvého dejstva ešte Macík reflexívne vyboxoval delovku Holmana.

Po zmene strán trošku ofenzívna aktivita na určitý čas na oboch stranách vyprchala. Prvý vzruch prišiel až v 63. min, keď Gál-Andrezly po vydarenom brejku ľavačkou napálil loptu Greifovi do hrude. V 69. min bol Savič zblízka veľmi blízko ku gólu, keď Macík v poslednej chvíli vytlačil loptu na brvno a od neho sa odrazila tesne pred bránkovú čiaru. A zápas zase dostal grády. V 76. min Savičevič potiahol loptu do ružomberskej šestnástky, ako na podnose ju posunul do "gólovky" Apauovi a ten presne trafil pravý dolný kút – 0:1. O tri minúty Slovan udrel druhýkrát, Mohov priamy kop Macík len vyrazil a Šporar dorazil loptu do siete. V 84. min Gerec ešte mohol stretnutie zdramatizovať, ale hlavou minul cieľ.

MFK Ružomberok – Slovan Bratislava 0:2 (0:0)

Góly: 76. Apau, 79. Šporar. Žlté karty: Kostadinov, Urdinov – Čavrič. Vylúčení: 33. Kostadinov (po 2. ŽK) – 39. Čavrič (po 2. ŽK). Rozhodoval: Marhefka – 2486 divákov.

Ružomberok: Macík – Čurma, J. Maslo, Twardzik, Urdinov – Qose (46. Jonec), Takáč – Daniel, Kostadinov, Gál-Andrezly – Tandir (80. Gerec)

Slovan: Greif – Apau, Saláta, Bajrič, Božikov – De Kamps – Čavrič, Dražič (90. Cmiljanič), Holman (63. Savičevič), Moha (84. Hološko) – Šporar