Main Content

Šéf nemeckého futbalu priznal, že v Özilovom prípade urobil chyby

nedeľa, 19. august 2018 12:55 | Autor: TASR

Mesut Ozil
Mesut Ozil | zdroj: TASR

Berlín 19. augusta (TASR) – Šéf Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Reinhard Grindel priznal, že v kauze už bývalého reprezentanta Mesuta Özila spravil niekoľko chýb. Obvinenia z rasizmu ale rezolútne odmieta.

"V súvislosti s rasistickými útokmi na jeho osobu som mal v určitých chvíľach zaujať jasnejšie stanovisko a viac ho chrániť. Je mi ľúto, že necítil podporu zo strany DFB," uviedol Grindel pre nemecký denník Bild.

Özil sa rozhodol ukončiť svoju reprezentačnú kariéru minulý mesiac po tom, ako verejnosť s nevôľou prijala jeho kontroverzné londýnske stretnutie s tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom. Tomu hráč s tureckými koreňmi venoval svoj dres. Dvadsaťdeväťročný hráč Arsenalu Londýn bol potom podľa svojich slov terčom diskriminácie a rasistických útokov, ktoré sa vystupňovali po nevydarenom vystúpení nemeckého národného mužstva na MS v Rusku.

Özil vo svojom vyjadrení uviedol, že v očiach Grindela a jeho podporovateľov je Nemcom, len keď mužstvo vyhrá. "V prípade prehry som len obyčajný imigrant."

V nedeľňajšom rozhovore Grindel uviedol, že nikdy nehodnotil Özilov výkon osobitne. "Sme jeden tím, spolu víťazíme i prehrávame. Zhadzovať vinu za tímový neúspech na jedného hráča by bolo absurdné," dodal Grindel s tým, že neplánuje rezignovať na post prezidenta DFB.