Main Content

Chelsea v londýnskom derby zdolala Arsenal 3:2, Sarri: "Nádherný zápas"

nedeľa, 19. august 2018 11:08 | Autor: TASR

Chelsea môže zlomiť ďalší rekord Premier league
Chelsea môže zlomiť ďalší rekord Premier league | zdroj: © TASR

Londýn 19. augusta (TASR) - Futbalisti FC Chelsea triumfovali v sobotňajšom londýnskom derby 2. kola anglickej Premier League na domácej pôde nad Arsenalom 3:2. Kouč hostí Unai Emery zostáva aj po dvoch prehrách na úvod ligovej sezóny pokojný.

Arsenal je stále bez bodového zisku, keď v úvodnom kole podľahol doma Manchesteru City 0:2. Proti Chelsea musel doháňať manko. "V prvom polčase sme si dokázali vytvoriť dostatok šancí, čo ma veľmi teší. Hoci súper viedol 2:0, dokázali sme vyrovnať. V tejto fáze zápasu sme sa snažili kontrolovať hru a vytvoriť si šance, ale nedokázali sme sa udržať na lopte. V strede poľa máme mladých hráčov, ktorí sa s pribúdajúcimi skúsenosťami budú zlepšovať," hľadal Emery pozitíva na hre svojho tímu. "Zostávam pokojný. Snažím sa to preniesť aj na hráčov a pokračovať v tvrdej práci. Je pred nami ešte dlhá cesta. Ja osobne som videl pozitíva aj v prvom zápase proti City, hoci bolo zrejmé, že oni sú herne o krok pred nami."

Chelsea išla do vedenia už v 9. minúte, keď sa po rýchlej akcií z ľavej strany dostala lopta po osi Jorginho-Marcos Alonso až k Pedrovi, ktorý prízemnou strelou k pravej tyči s prehľadom prekonal bezmocného Petra Čecha v bránke "Gunners". V 19. minúte zahodil "tutovku" útočník Arsenal Pierre-Emerick Aubameyang, ktorému naservíroval loptu pred prázdnu bránku Hector Bellerín. Vzápätí hneď po rozohrávke vysunulu Cesar Azpilicueta svojho krajana Alvara Moratu, ktorý sa pohral so Shkodranom Mustafim a poslal loptu do protipohybu brankára hostí.

Arsenalu sa však ešte pred prestávkou podarilo vyrovnať, keď najskôr v 37. minúte Henrich Mchitarjan dobre zareagoval na odrazenú loptu a spoza šestnástky "upratal" loptu k ľavej žrdi najdrahšieho brankára svet Kepu Arrizabalagu, a už o štyri minúty neskôr ten istý hráč našiel nabiehajúceho Alexa Iwobiho medzi troma brániacimi hráčmi Chelsea. V druhom polčase však Arsenal na svoj zlepšený výkon zo záveru prvého dejstva nenadviazal a hru kontrolovala Chelsea. Snaha "Blues" priniesla ovocie až v 81. minúte zápasu, keď sa po úniku Edena Hazarda z ľavej strany presadil strelou z piatich metrov Marcos Alonso a zariadil tak druhé víťazstvo svojho tímu v tejto sezóne.

Kouč Chelsea Maurizio Sarri si víťazstvo užíval, no nezabudol poukázať aj na nedostatky: "Bol to nádherný zápas, veľmi náročný, ale obstáli sme v ňom. Väčšinu zápasu sme udávali tempo hry. Nesmieme však zaspať na vavrínoch, pretože počas 15-minútového herného výpadku v závere prvého polčasu sme dvakrát inkasovali a súper si vytvoril niekoľko ďalších šancí. Tých 15 minút som si vážne neužil, mohol som si radšej zapáliť...“

Spokojnosť s metódami nového trénera vyjadril Belgičan Hazard: "Chce, aby sme neustále kontrolovali loptu, čo sa mi samozrejme páči. Máme hráčov, ktorí dokážu s loptou kúzelné veci. Nemôžem naňho povedať jedno zlé slovo. Je výborným koučom, podobne ako jeho predchodcovia."

Arsenal si bude môcť napraviť chuť v úvode sezóny na budúcu sobotu, keď na domácom ihrisku privíta ďalší londýnsky klub West Ham United. Chelsea si v nedeľu zmeria sily s Newcastlom, ktorý vedie jej bývalý tréner Rafael Benitez.