Main Content

Slovak Floorball Cup prinesie veľké športové divadlo: 110 tímov, 8 kategórii a množstvo noviniek

piatok, 17. august 2018 12:07 | Autor: Jakub Vaverka

Slovak Floorball Cup 2k18
Slovak Floorball Cup 2k18 | zdroj: Slovak Floorball Cup 2k18

Florbal je športom, ktorý sa v posledných rokoch teší stále väčšej obľube. Dôkazom toho je aj turnaj Slovak Floorball Cup, ktorý je z roka na rok populárnejší. Jeho aktuálny ročník začne čo nevidieť.

Turnaj má za sebou doposiaľ dva ročníky, tohtoročný bude tretí. Celkovo bude o trofeje a medaily bojovať až stodesať tímov, ktoré sú rozdelené v ôsmich kategóriách. Svoj miesto majú na turnaji tí najlepší, ktorí hrávajú najvyššiu súťaž či už na Slovensku alebo v zahraničí, ale taktiež mládežnícke tímy, ženské družstvá či amatéri, ktorí sa rozhodli, že si spríjemnia leto.

Slovak Floorball Cup so sebou prináša hneď niekoľko noviniek. „Novinkou je, že súčasťou turnaja bude finálový turnaj najväčšej školskej súťaže na Slovensku – Floorball SK Liga, v ktorej sa stretne osem najlepších tímov z chlapčenskej a dievčenskej kategórie“ exkluzívne pre Šport7.sk priblížili organizátori turnaja.

Domovom SFC bude už tradične hlavné mesto Slovenska Bratislava, hrať sa bude v šiestich halách, medzi nimi aj v HANT Aréne.. Tá bude okrem iného aj dejiskom finále „Všetkých srdečne pozývame na finále elitnej kategórie, ktoré bude na programe v sobotu 25.augusta o 19:00. Vstup na zápas je voľný,“ informujú vedúci turnaja.

Súčasťou Slovak Floorball Cupu bude aj súťaž v samostatných nájazdoch s názvom Shootout Challenge, v ktorej bude bojovať až 32 dvojíc. Každý dvojica sa skladá z hráča a brankára. Kto sa stane najlepším exekútorom nájazdom či kto vyhrá jednotlivé kategórie doposiaľ nevieme. Čo je však isté, slovenský florbal sa pohne vďaka tomuto turnaju opäť o kúsok vpred. A to je pre tento mladý šport veľmi dobrá správa.