Main Content

Fanúšikovia Slovana sa vo Viedni nezmestili do kože. Dopustili sa krádeži, mali kovové tyče či boxery

piatok, 17. august 2018 10:13 | Autor: TASR

Polícia
Polícia | zdroj: TASR

Viedeň 17. augusta (TASR) - Zhruba 600 fanúšikov Slovana Bratislava nepustila rakúska polícia na štadión na odvetu 3. predkola Európskej ligy UEFA 2018/2019 proti Rapidu Viedeň.

Početná skupina najskôr zastavila vlak metra v blízkosti stanice Schönbrunn, ďalšia časť fanúšikov spôsobila škodu ne benzínovom čerpadle.

Podľa agentúry APA nepustila rakúska polícia časť fanúšikov už cez hranice. Desiatich poslala naspäť po tom, čo im v autách našla kovové tyče, boxery, pieskové rukavice, či obušky. Hovorca polície Patrick Maierhofer informoval aj o krádeži na benzínovom čerpadle na Linzer Strasse, kde mali fanúšikovia ukradnúť tovar a spôsobiť tak majiteľovi škodu za niekoľko stoviek eur. Polícia však neskôr páchateľov zadržala a identifikovala.

Výtržnosti sa udiali aj na iných miestach, poškodené boli tri súpravy metra a polícia použila aj slzný plyn. Podľa hovorcu museli dvoch policajtov ošetriť.

Šesťsto fanúšikov potom zastavilo metro pri stanici Schönbrunn. Polícia ich donútila vystúpiť a zároveň ich odmietla transportovať na štadión. "Táto správa sa dostala aj k nám, ale nemáme nič oficiálne. Požiadali sme rakúsku stranu o informácie, vyhodnotíme ich po tom, ako ich dostaneme," povedal pre TASR technicko-investičný riaditeľ a riaditeľ pre medzinárodné vzťahy Slovana Zdeno Roman. Polícia po incidente otočila fanúšikov späť do štvrti Oberlaa, kde mali záchytné parkovisko.