Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po postupe Trenčína cez Feyenoord

piatok, 17. august 2018 07:09 | Autor: TASR

Giovanni Van Bronckhorst, Antonio Mance
Giovanni Van Bronckhorst, Antonio Mance | zdroj: TASR

Rotterdam 16. augusta (TASR) - Futbalisti fortunaligového AS Trenčín sa dostali do play off o skupinovú fázu Európskej ligy. Vo štvrtkovej odvete 3. predkola remizovali na štadióne holandského Feyenoordu Rotterdam 1:1, čo im po víťazstve 4:0 v domácom úvodnom stretnutí stačilo na postup. Prečítajte si hlasy hráčov a trénerov po postupe Trenčína cez Feyenoord.

Hlasy po zápase:

Giovanni van Bronckhorst, tréner Feyenoordu: "Je to veľké sklamanie, chceli sme pokračovať v súťaži. Je dobré hrať na takejto úrovni. Minulý týždeň sme prežili zlý zápas, vo štvrtok veľmi dobrý, ale nepremenili sme mnoho šancí, ktoré sme si vypracovali. Futbal je o góloch. Páči sa mi, že moji krajania odvádzajú dobrú prácu v zahraničí, no ako tréner Feyenoordu som sklamaný."

Ricardo Moniz, tréner Trenčína: "Trenčín prvýkrát vyradil veľký klub ako Feyenoord. Je to veľké ocenenie pre všetkých, ktorí na tom pracovali dlhé roky. Základ úspechu sme položili v prvom zápase, v odvete sme rýchlo vyrovnali. Bolo to podstatné, súpera to na chvíľu utlmilo. Museli sme viac brániť, čo je pre nás nezvyčajné, ale aj to sú skúsenosti."

Igor Šemrinec, brankár Trenčína: "Čakali sme búrlivú atmosféru, ale až toto sme nečakali. Lietalo to tam od prvých minút a som rád, že sme to ustáli bojovnosťou. Chalani sa hádzali do striel, mali sme aj šťastie. Veľmi dôležité a zlomové bolo, že sme po inkasovanom góle dokázali ihneď vyrovnať."

Martin Šulek, obranca Trenčína: "Bolo to dosť vysoké tempo, na aké nie sme zvyknutí v lige ani inde. Bolo to o päť, šesť tried vyššie tempo. Myslím si, že s výsledkom môžeme byť spokojní nadmieru. Feyenoord dal žrď, vykopávali sme loptu z bránky."