Main Content

Odíde Karius alebo Mignolet? Záujem klubov je veľký!

streda, 15. august 2018 10:52 | Autor: Timotej Gašper

Loris Karius
Loris Karius | zdroj: TASR

Liverpool má ešte približne dva týždne na to, aby rozhodol o odchode jedného z dvojice brankárov Loris Karius a Simon Mignolet, pričom záujem o oboch hráčov je pomerne veľký.

Sky Sports News priniesol správu, podľa ktorej je Liverpool otvorený k predaju jedného z dvojice Karius/Mignolet, keďže do klubu prišiel brazílsky reprezentant Alisson, ktorý bude takmer iste hájiť post jednotky.

Jasnejšiu budúcnosť má takmer určite belgický brankár Simon Mignolet, ktorý síce v ostatnej sezóne nechytal podľa predstáv, no o jeho služby má záujem Besiktas Istanbul, SSC Neapol a dokonca aj FC Barcelona, ktorá v prípade odchodu Jaspera Cillessena bude hľadať pomerne kvalitnú náhradu na post dvojky. 30-ročný Mignolet prišiel do LFC ešte v lete 2013, odkedy mal na Anfield Road lepšie aj horšie obdobia.

Možno náročnejšie bude vyjednať nový angažmán pre Lorisa Kariusa, ktorého napriek pomerne vydarenej sezóne pochovali chyby vo finále Ligy majstrov, ktoré Liverpool napokon prehral. 25-ročný brankár bol v minulosti súčasťou akadémie Manchestru City, no ukázal sa až v drese nemeckého Mainzu, odkiaľ ho Liverpool kúpil v lete 2016. Doposiaľ sa Karius dostával do brány LFC pomerne ľahko, no po príchode Alissona sa jeho herný čas zúži na minimum a teda ak sa nájde vážny záujemca, Karius pravdepodobne Anfield Road opustí. Podľa Sky Sports spadá do úvahy hosťovanie v jednom z popredných tureckých celkov alebo v španielskej La Lige.