Main Content

Smoliar Andrej Sekera sa opäť vážne zranil

streda, 15. august 2018 09:17 | Autor: Marek Ďaďo

Andrej Sekera
Andrej Sekera | zdroj: © TASR

V Edmontone sa plánovali v úvode novej sezóny spoliehať na služby Andreja Sekeru, ktorý v minulom ročníku nastúpil iba do 36 stretnutí, nakoľko uňho pretrvávali dôsledky zranenia kolena z play off 2017. Po najnovších správach to však nebude možné.

Sekera si počas letnej prípravy na Slovensku roztrhol achillovu šľachu a v utorok už podstúpil v Edmontone operáciu. Takýto typ zranení sa lieči 4 až 6 mesiacov, pričom noha športovca je fixovaná ešte 12 týždňov po zákroku. Nájdu sa ale aj výnimky, kedy sa atléti vyliečia oveľa skôr.

Celý Edmonton očakával, že sa bude môcť spoľahnúť na služby rodáka z Bojníc už od začiatku sezóny. „Očakávali sme, že sa dostane cez zranenie kolena a budeme ho mať v tejto sezóne zdravého, takže je to tvrdý úder. V určitom momente sa budeme musieť zaoberať jeho nahradením,“ uviedol generálny manažér Oilers, Peter Chiarelli.

Podľa vyhlásení vedenia, bude ich úlohou, aby zaistili adekvátnu náhradu, či už z vonku alebo z vlastných rád. Sekera by mal byť zapísaný na listinu dlhodobo zranených hráčov a Edmontonu by sa tým pádom uvoľnil aspoň nejaký priestor pod platovým stropom.

Chiarelli dobre vie akou kvalitou slovenský zadák oplýva. Šancu na jeho zastúpenie by mohol dostať mladý Evan Bouchard, ktorého si Oilers vybrali z 10. pozície na júnovom drafte nádejí. „Je to mladý hráč a dostať sa do prvého tímu bude pre neho veľkou výzvou, no je súťaživý. No dostať sa do tímu a nahradiť Andreja Sekeru, to by bolo od neho ešte väčšie očakávanie.“

Slovenský hokej tak príde na dobu neurčitú o ďalšieho krajana v najlepšej lige sveta.