Main Content

Ďalší mega kontrakt pre brankára?

pondelok, 13. august 2018 11:10 | Autor: Marek Ďaďo

Andrei Vasilevskiy
Andrei Vasilevskiy | zdroj: TASR

10 a pol miliónová, 3 roky trvajúca zmluva Andreia Vasilevskiyho vyprší po sezóne 2019/2020 no už teraz sa začínajú viesť debaty o výške jeho nasledujúceho kontraktu. Na internete sa objavili dohady, že nová dohoda by mohla mladému Rusovi vyniesť ohromné peniaze.

Nedávno podpísal v Anaheime obrovský kontrakt John Gibson a podľa Joea SmithaThe Athletic by mala podobná zmluva čoskoro čakať aj 24-ročného Vasilevskiyho. Brankárska jednotka Tampy Bay Lightning momentálne zarába 3,5 milióna amerických dolárov za rok.

„Môžete sa staviť, že Vasilevskiyho plat bude viac ako dvojnásobný. Ak bude pokračovať vo výkonoch z jeho plnej prvej sezóny u Lightning, vyhrá Stanley Cup alebo cenu pre najužitočnejšieho hráča, tak dostane peniaze ako Carey Price,“ povedal agent, ktorý nezastupuje Vasilevskiyho.

Carey Price bude od začiatku novej sezóny najlepšie zarábajúcim brankárom NHL. Jeho 8 rokov trvajúca zmluva mu ročne vynesie až 10,5 milióna dolárov. Druhým v poradí je švédsky gólman Henrik Lundqvist, ktorý za sezónu zarobí o 2 milióny menej ako opora Montrealu.

Výška Vasilevskiyho zmluvy bez zisku strieborného pohára alebo Conn Smythe Trophy by mala byť pod Smitha v rozmedzí 8 až 8,5 miliónov dolárov. Tampa sa bude aj v novej sezóne zaraďovať medzi najväčších favoritov na titul a bude o to zaujímavejšie sledovať, aký kontrakt si Rus vyslúži.