Main Content

VIDEO: Barcelona vyhrala španielsky Superpohár, vytvorila nový rekord

pondelok, 13. august 2018 07:11 | Autor: TASR

Ousmane Dembélé
Ousmane Dembélé | zdroj: TASR

Tanger 13. augusta (TASR) - Futbalisti FC Barcelona získali prvú trofej v novej sezóne. V nedeľu neskoro večer vyhrali v marockom Tangeri v súboji o španielsky Superpohár nad FC Sevilla 2:1.

Góly Kataláncov zaznamenali Gerard Piqué a Ousmane Dembélé, brankár Marc André ter Stegen zneškodnil v nadstavenom čase penaltu Sevilly.

Barcelona získala Superpohár rekordný trinástykrát v histórii, keď otočila nepriaznivé skóre. Už v 9. minúte poslal Sevillu do vedenia Pablo Sarabia, hoci asistent pôvodne avizoval ofsajdovú pozíciu strelca. Videorozhodca ale nesprávny verdikt korigoval. Úradujúci majster i víťaz domáceho pohára vyrovnal v 42. minúte zásluhou Piquého, ktorý do siete poslal od žrde odrazenú loptu po priamom kope Lionela Messiho. O triumfe Barcelony rozhodol v 79. minúte Dembélé parádnou strelou od brvna. Sevilla mala veľkú šancu vyrovnať v nadstavenom čase - brankár Ter Stegen fauloval vo vlastnej šestnástke, vzápätí ale pokus Wissama Bena Yeddera z bieleho bodu zlikvidoval.

Prvýkrát v histórii sa zápas o španielsky Superpohár hral iba na jedno stretnutie, pre nahustený termínový kalendár sa tímy nedohodli na odohratí tradičného dvojzápasu doma-vonku. Rovnako premiérovo sa duel hral mimo územia Španielska, na štadióne Ibn Batouta v severomarockom Tangeri.

Španielsky Superpohár v Tangeri:

FC Barcelona – FC Sevilla 2:1 (1:1)
Góly: 42. Piqué, 78. Dembélé – 9. Sarabia