Main Content

Senica na domácej pôde vedenie neudržala, v dueli s Podbrezovou sa body delili

sobota, 11. august 2018 21:48 | Autor: TASR

Senica si zahrá po penaltovej dráme finále Slovnaft Cupu
Senica si zahrá po penaltovej dráme finále Slovnaft Cupu | zdroj: © TASR

Senica 11. augusta (TASR) - Seničania sa po dvoch stretnutiach na súperových ihriskách predstavili doma. V prvom polčase mali opticky viac loptu hostia, Seničania sa snažili hrať na rýchle protiútoky.

Obe mužstvá sa pokúšali o častú streľbu, no tá bola veľmi nepresná. Už vo 4. minúte mieril spoza 16-ky tesne vedľa Tesija. V 26. minúte dostal peknú loptu stredom obrany Leško, našťastie pre Senicu zle vystrelil, keď mieril mimo brány. V 32. minúte pohrozili domáci, keď po centri Herreru hlavičkoval tesne nad Azankpa. Na druhej strane sa do dobrej pozície dostal opäť Leško, ale aj teraz zle trafil loptu a brankár Taborda loptu kryl.

V úvode druhého polčasu boli aktívenjší hostia, domáci sa viac bránili. Výborne im však vyšiel rýchly protiútok v 62. minúte unikol Castaňeda, v pokutovgom uzemí si zasekok obrancu a zoči-voči brankírovi skóroval. O chvíľu mohli vyrovnať aktívnym Leškom, ktorému leptu v poslednej chvíli na 5-ke vykopol Dias. V 68. minúte sa Leško dočkal gólu, ktorý znamenal vyrovnanie. Po centri Sedláčka sa ocitol zoči-voči Tabordovi a vyrovnal. V 70. minúte mohol domácim prinavrátiť vedenie Herrera, ktorho vysunul Casteňeda, išiel sám na brankára Kuciaka, no zvnútra 16-ky nepochopiteľne prestrelil. V druhom polčase sa hral útočný futbal. V 85. minúte po dlhom nákope hlavičkoval striedajúci Celis do Kuciakovho náručia. V nastavenom čase si vytvorili domáci ešte jednu streleckú možnosť, keď po krídelnej akcii zakončoval tvrdo Asmah, brankár Kuciak loptu vyrazil do bezpečia. Stretnutie sa nakoniec skončilo zaslúženou remízou.

FK Senica - FK Železiarne Podbrezová 1:1 (0:0)

Góly: 62. Castaňeda - 68. Leško. Rozhodovali: Ochotnický – Slyško, Jánošík, ŽK: Zezinho - Kuciak, Turňa, 574 divákov

Zostavy a striedania:

Senica: Taborda – Kotula, Otrísal, Dias – Herrera (70. Solano), Nirennold, Zezinho, Tesija (81. Celis), Asmah – Castaňeda, Azankpo

Podbrezová: Kuciak – Magda, M. Baran, Bartoš, Turňa – Sedláček, Obročník – Viazanko (90.+ Krivák), Leško, Bernadina (63. Njire) – Więzik (71. Mikuš)

Hlasy trénerov:

Frederico Ricardo, tréner Senice: "Ako som očakával, bol to dobrý zápas medzi dvoma dobrými tímami. Do zápasu sme vstúpili s tým, že sme vedeli ako bude Podbrezová hrať. V prvom polčase sme mali viac šancí na skórovanie, žiaľ, žiaden pokus neskončil v sieti. V druhom polčase sa nám podarilo ísť do vedenia, no súperovi sa podarilo vyrovnať. Takéto situácie vo futbale nastávajú, mal som pocit, že všetky okolnosti v dnešnom zápase hrajú proti nám. Mrzí ma, že sme dnes nezvíťazili, berieme ale nakoniec aj bod. Na záver by som chcel pochváliť mojich hráčov, nechali na ihrisku všetko čo mohli a som im za to veľmi vďačný."

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Tento zápas nás prekvapil v tom, že náš najväčší nepriateľ boli naše hlavy, pretože sme nedokázali pracovať s informáciou, kde sme dominantní. Táto informácia nám bola skôr na príťaž ako na to, aby sme hernú prevahu zúročili. Súper dal z brejku gól a nás vyhodil z výhybky. Nám trvalo nejaký čas, aby sme sa naspäť dostali do tempa. Záver zápasu bol hektický. Sme nakoniec radi, že zo zápasu odchádzame s remízou a získali sme cenný bod. Senica bude každým zápasom nepríjemnejšia, oveľa kompaktnejšia a preto som rád že, nakoniec máme aspoň ten bod."