Main Content

Spartak neľútostný aj v oslabení: Michalovce z Trnavy odišli s debaklom

sobota, 11. august 2018 21:31 | Autor: TASR

Spartak Trnava na prahu postupu do 2. predkola Európskej ligy
Spartak Trnava na prahu postupu do 2. predkola Európskej ligy | zdroj: © TASR

Trnava 11. augusta (TASR) - Proti oslabenej Trnave začali Michalovčania bez rešpektu a už v 4. min musel zasahovať brankár Rusov po hlavičke Sulleya. To však bolo zo strany hostí v prvom polčase prakticky všetko, pretože snaha hráčov Zemplína sa končila pred domácou šestnástkou.

V 11. min po centri Jirku nabiehajúci Miesenböck strelou od ľavej žrde prekvapil brankára Kiru a domáci viedli 1:0. Povzbudení Trnavčania mali aj ďalšie šance, ale bez gólovej koncovky. V 21. min brankár Kira včas zasiahol pred Dangubičom a o tri minúty neskôr nováčik v trnavskom drese Vantruba hlavičkoval nad bránu. V 37. min nastrelil Jirka Dangubiča a bolo po trnavskej šanci. V záverečnej minúte prvého polčasu po chybe obrany hostí išiel Vantruba sám na bránu, ale nastrelil len vybiehajúceho brankára Michaloviec.

V druhom polčase mali domáci územnú prevahu, ale ich útočná snaha dlho končila nepresnými loptami do šestnástky. Hostia cítili šancu na vyrovnanie, ale ich umenie sa končilo pre trnavským pokutovým územím. Diváci tak videli futbal s množstvom nepresností. Obrat prišiel v záverečnej štvrtine zápasu, keď v 67. min po rohu Jirku zvýšil Hladík hlavou na 2:0. Domácich gól povzbudil a mali niekoľko dobrých možností. Pekárovu strelu kryl brankár Kira a Kadlec vystrelil okolo ľavej šibenice. V 82. min po rohu Pekára zvýšil Sloboda hrajúci 50. ligový zápas za Trnavu na 3:0. V závere zápasu ešte brankár Rusov kryl strelu Turika a striedajúci Grendel vystrelil tesne vedľa brány Michaloviec. Trnavčania tak v jubilejnom 50. zápase na novom štadióne dosiahli víťazstvo rozdielom triedy a hoci v nekompletnej zostave sa dobre naladili na utorňajšiu odvetu predkola Ligy majstrov proti CZ Belehrad.

FC Spartak Trnava - MFK Zemplín Michalovce 3:0 (1:0)

Góly: 11. Miesenböck, 67. Hladík, 82. Sloboda. Rozhodoval: F. Glova, ŽK: Regáli (Michalovce), 4599 divákov

FC Spartak Trnava: Rusov - Kadlec, Hladík, Oravec, Janso - Pekár, Sloboda - Jirka (70. Grendel), Dangubič, Miesenböck (77. Bakoš) - T. Vantruba (60. Greššák)

MFK Zemplín Michalovce: Kira - Llazaros, Kavka, Carillo, Vojtko - Grič (65. Turik), Bednár - Diarra (46. Iloski), Vaščák, Regáli - Sulley (71. Kurminowski)

Hlasy trénerov:

Radoslav Látal, tréner Trnavy: "Mali sme z dnešného zápasu obavy a dlhšie sme rozmýšľali koho šetriť a koho nešetriť. Aj preto dostal príležitosť mladý Vantruba. Potrebovali sme získať tri body, hlavne po prehrách v Senici a Podbrezovej. Niektoré situácie sme nedotiahli do konca a v závere prvého polčasu mohol Vantruba druhým gólom všetko ukľudniť. Verím, že víťazstvo nám dodá sebavedomia pred utorňajším zápasom s CZ Belehrad."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Nemám veľa čo hodnotiť, dnes som svojich chlapcov nespoznával. Boli sme veľmi odovzdaným bezzubým súperom a tak sme nemali šancu na úspech. Čaká nás dlhá cesta, aby sme myslenie hráčov zmenili. Dnes sme nemali šancu na úspech, domáci zaslúžene vyhrali."