Main Content

Pep Guardiola ohľadom boja o titul: To, čo stačilo minulý rok, stačiť nebude

nedeľa, 12. august 2018 07:21 | Autor: Jakub Vaverka

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: © TASR

Manchester City v minulej sezóne ovládol Premier League a súťaž vyhral s pohodlným náskokom. To je ale minulosť, začína sa odznova. Uvedomuje si to aj kormidelník anglického majstra Pep Guardiola.

Tréner Manchestru City Pep Guardiola nie je alibista a uvedomuje si, že jeho tím je jedným z najväčších favoritov na zisk majstrovského titulu v Premier League. „Naším cieľom je toho povyhrávať čo najviac a v apríli alebo máji uvidíme. Ak budeme dobrí a konzistentní ako minulý rok, máme veľkú šancu,“ povedal Španiel pre klubový web ManCity.com.

Sky Blues mali v lete na majstrovstvách sveta až šestnásť futbalistov, ale všetci sú k dispozícii a Guardiola tak má príjemné starosti pri skladaní tímu. „Sterling a De Bruyne mali len tri týždne na zotavenie sa, čo nebolo príliš veľa času, ale do klubu prišli vo výbornom stave.“

City minulý rok vyhrali ligu s neuveriteľným 19-bodovým náskokom a oproti uplynulej sezóne sa ešte posilnili, keď prišiel hviezdny Mahrez z Leicestru. „To, čo nám stačilo minulý rok nám už teraz stačiť nebude. To je moja skúsenosť z Barcelony a Bayernu Mníchov,“ myslí si muž, ktorý vyhral všetko.

„Každý hráč má svoj vlastný spôsob, akým dokáže rozhodnúť zápas. Manažér rozhoduje o tom, ktorí dostanú šancu. Každý tréner verí tomu, že jeho spôsob je ten správny,“ zakončil Guardiola. Citizens vstúpia do nového ročníka dnes, čaká ich Arsenal.