Main Content

PSG ponúka 100 miliónov eur za Dembélého: Čo na to Barcelona?

sobota, 11. august 2018 10:16 | Autor: Jakub Vaverka

Ousmane Dembélé
Ousmane Dembélé | zdroj: TASR

 Francúzsky útočník Ousmane Dembélé patrí medzi najžiadanejších futbalistov na prestupovom trhu. Dôvodom je fakt, že mladý, talentovaný a nemá isté miesto v zostave FC Barcelona.

Ousmane Dembélé prišiel do metropoly Katalánska iba minulý rok. Barcelona za jeho služby zaplatila Borussii Dortmund 145 miliónov eur. Francúz sa nedokázal na Camp Nou presadiť, dôvodom bol fakt, že ho postihli zdravotné problémy. Nasledujúci ročník by mal byť v jeho ponímaní značne lepší. Veď keď je fit, patrí k najlepším hráčom na svete.

O tomto 21-ročnom zakončovateľovi povedal Kylian Mbappé, že je najlepším mladíkom v súčasnom futbale. Tréner Blaugranas Ernesto Valverde prehlásil, že s Dembélém ráta a hráč by mal dostať v FCB výraznejší priestor. Možné špekulácie o odchode inam vylúčil aj sám hráč. Ani to však nebráni novinárom, aby špekulovalo o Ousmaneovej budúcnosti.

„Paríž Saint-Germain je seriózne zaujatý Ousmaneom Dembélém. Barcelona eviduje záujem francúzskeho majstra, pričom oba kluby sú aktuálne v kontakte,“ informuje španielsky denník ​Mundo Deportivo. „Oficiálna ponuka ešte podaná nebola,“ píšu španielski novinári.

Hráča chce do svojho kádra získať hlavne nemecký kouč Thomas Tuchel. Barca dúfa, že Dembélé ostane, ale Francúz je vraj zneistený tým, že klub kúpil Malcoma, ktorý je priamym konkurentom na jeho pozíciu. Parížania by údajne mohli do Dembélého investovať približne 100 miliónov eur. Všetko by malo byť jasné v nasledujúcich dňoch.