Main Content

Rysuje sa slovenský prestup leta: Tottenham chce Stanislava Lobotku!

pondelok, 6. august 2018 10:40 | Autor: Jakub Vaverka

Stanislav Lobotka
Stanislav Lobotka | zdroj: TASR

Slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka zažil skvelý minulý ročník a začalo sa hovoriť o jeho veľkom prestupe. Následné špekulácie ustali a vyzeralo to, že Trenčan ostane v Celte Vigo. V závere prestupového okna môže byť všetko inak. 

Anglický denník The Times v úvode nového pracovného týždňa prišiel s informáciou, podľa ktorej sa účastník Ligy majstrov a jeden z najlepších tímov anglickej Premier League v uplynulých rokoch Tottenham Hotspur, začal zaujímať o slovenského stredopoliara Stanislava Lobotku.

„Tottenham kontaktoval Celtu Vigo ohľadom defenzívneho stredopoliara Stanislava Lobotku,“ píše sa v oficiálnom znení článku. „23-ročný Slovák upozornil na seba svojimi výkonmi v uplynulom ročníku španielskej Primera División.“

„Záujemcom o Lobotku bol aj taliansky Neapol, pričom hráč má v zmluve výkupnú klauzulu vo výške 35 miliónov eur,“ informujú britskí novinári, ktorým však zrejme ušla správa o tom, že Lobotka v priebehu sezóny podpísal s Celtou vylepšený kontrakt, ktorého súčasťou bolo aj zvýšenie tejto čiastky na 50 miliónov eur. Pred časom sa hovorilo, že by mohol bývalý hráč AS Trenčín zamieriť do londýnskeho Arsenalu. Kanonieri však stavili na iných futbalistov.

Lobotka patrí medzi najlepších slovenských futbalistov súčasnosti a prestup do najsledovanejšej ligy na svete by preňho znamenal krok vpred. Ak však Kohúti majú o jeho služby konkrétny záujem musia konať, v Premier League sa totiž prestupové okno zatvára už vo štvrtok večer.