Main Content

Famózny obrat DAC na novom štadióne v Nitre

nedeľa, 5. august 2018 21:16 | Autor: TASR

Na snímke vľavo Matúš Kuník (Nitra) a vpravo Milan Šimčák (DAC)
Na snímke vľavo Matúš Kuník (Nitra) a vpravo Milan Šimčák (DAC) | zdroj: TASR

Nitra 5. augusta (TASR) - Futbalisti Nitry doma podľahli Dunajskej Strede 2:3. 

V treťom kole slovenskej Fortuna ligy sa prvýkrát v tomto ročníku predstavili futbalisti Nitry pred vlastnými divákmi. Na novučičkom zrekonštruovanom štadióne privítali stopercentnú Dunajskú Stredu. Začiatok zápasu sa niesol v rýchlejšom tempe s väčšou aktivitou hostí, ktorých hnala dopredu aj početná skupina dunajskostredských fanúšikov. Prvý strelecký pokus prišiel až v 24. Minúte, no hosťujúci útočník Bayo krížnou strelou minul domácu bránku. O 4 minúty neskôr pálil už presnejšie K. Vida, ale Hroššo bol namieste. Do prvej polhodiny zápasu sa zmestila aj parádna strela Christiána Herca, keď domácich podržal opäť výborný Hroššo. Záver prvého polčasu patril Nitre, najprv sa výbornou strelou zaskvel Fábry, ktorá však skončila len v náručí hosťujúceho brankára, ale následný rohový kop domácich už menil stav zápasu.

Prvý gól na novom štadióne strelil domáci Miloš Šimončič. Po prestávke sa taktiež hralo vo svižnom tempe. Ako prví sa v druhom polčase presadili opäť Nitrania. Po výborne zahranom rohovom kope rozvlnil sieť DAC-u Tomáš Vestenický a bolo 2:0. DAC však následne zmobilizoval sily a v 65. minúte znížil na 1:2. Do streleckej listiny sa zapísal striedajúci Pačinda. O 4 minúty neskôr už bolo vyrovnané, keď sa gólom zaskvel agilný Bayo. Riadny hrací čas už ďalšie góly nepriniesol, ale po štyroch nadstavených minútach padol rozhodujúci tretí gól. Hostia využili zaváhanie domácej obrany a Bayova presná hlavička definitívne zavŕšila obrat hostí v zápase.

FC Nitra - DAC 1904 Dunajská Streda 2:3 (1:0)

Góly: 44. Šimončič, 58. Vestenický - 69. a 90.+4 Bayo, 65. Pačinda, ŽK: Kóňa, Šimončič, Abdulrahman - Herc, Kalmár. Rozhodovali: Kružliak – Mókoš, Ferenc, 6068 divákov.

Nitra: Hroššo - Kuník, Farkaš, Križan, Chovanec - Šimončič (66. Machovec), Fábry (85. Charizopulos), Kóňa - Kotrík (75. Steinhübel), Vestenický, Abdulrahman

Dunajská Streda: Jedlička - Koštrna, Šatka, Koné, Šimčák - Huk - M. Vida (62. Pačinda), Herc, Kalmár - K. Vida (81. Divkovič), Bayo