Main Content

Šarády v NHL: Šokujúca zmluva Wilsona, Larkin či Karlsson

piatok, 3. august 2018 09:35 | Autor: Marek Ďaďo

Wilson, Karlsson, Larkin
Wilson, Karlsson, Larkin | zdroj: TASR

Leto ako také je na samotný hokej veľmi chudobné, no poskytuje dostatočný priestor generálnym manažérom, aby podpísali nového hráča, či predĺžili kontrakt s niektorým z členov súčasného kádra. V posledných dňoch bol rozruch okolo niekoľkých hokejistov.

Prvým z nich je zákerný Tom Wilson, ktorý má za klobúkom (okrem iného) ukončenie zámorskej kariéry Ľubomíra Višňovského. Nový kontrakt trvajúci nasledujúcich 6 sezón zabezpečí hokejovému hriešnikovi ročný príjem takmer 5,2 milióna dolárov. Nemožno sa čudovať, že zmluva priniesla vlnu kritiky na vedenie WashingtonuCapitals. Wilson predsa nepatrí medzi hráčov, ktorí zbierajú 60 bodov za sezónu (doterajšie maximum 35 bodov). Generálny manažér Bryan MacLellan však uviedol, že Tom je špeciálny hokejista a momentálne je na vrchole. Tieto peniaze si teda vraj zaslúži.

Arbitrážnemu súdu sa zatiaľ nevyhla hviezda minuloročnej sezóny a kráľ tabuľky +/-, William Karlsson, ktorý od Vegas Golden Knights požaduje kontrakt s ročným zárobkom 6,5 milióna dolárov. Finalista Stanley Cupu však jeho služby ocenil na 3,5 milióna, čo je vcelku podstatný rozdiel. Spomínaná arbitráž by mala prebehnúť v sobotu a bude veľmi zaujímavé sledovať, ako celý prípad dopadne.

Ďalším z rady známejších hokejistov bez podpísania novej zmluvy je americký rýchlik Dylan Larkin, ktorý sa po vypršaní nováčikovského kontraktu automaticky stal chráneným voľným hráčom a stále čaká na kvalifikačnú ponuku. Generálny manažér Detroitu Red Wings, Ken Holland, uviedol, že by chcel s mladíkom uzatvoriť 5 až 6 rokov trvajúcu spoluprácu. Larkin prežil v uplynulej sezóne svoj najlepší ročník od vstupu do NHL, kedy v 82 zápasoch základnej časti nazbieral 63 bodov a ovládol bodovanie klubu.