Main Content

Hviezda Tottenhamu Hotspur môže dostať zákaz hrať futbal na dva roky

piatok, 3. august 2018 08:25 | Autor: Jakub Vaverka

Futbalisti Tottenham Hotspur
Futbalisti Tottenham Hotspur | zdroj: TASR

Tottenham Hotspur sa v uplynulých rokoch zaradil medzi úzku špičku anglického futbalu predovšetkým vďaka hráčom ako Kane, Alli, Son či Dembélé. Spurs by ale o jednu zo svojich hviezd mohli prísť kvôli pomerne bizarnému dôvodu.

Tottenham Hotspur bude možno už čoskoro riešiť nepríjemný problém, o celej veci informuje portál SportBible. Jeden z najlepších hráčov londýnskych Kohútov Son Heung – Min, ktorý sa vo veľmi dobrom svetle ukázal aj na majstrovstvách sveta v Rusku v drese Južnej Kórei, by totiž mohol vynechať až dve sezóny.

Dôvodom je fakt, že ústava Južnej Kórei hovorí, že každý muž narodený v tejto krajine musí do 28 rokov svojho života absolvovať povinnú vojenskú službu v trvaní 21 mesiacov. Na nasledujúci ročník je Son ešte takpovediac v pokoji, ale reálne môže Spurs chýbať v ročníkoch 2019/2010 a 2020/2021.

Je tu spôsob, ako by sa Heung – Min mohol vyhnúť povinnej vojenskej službe. „Juhokórejská armáda udeľuje výnimky športovým hviezdam, ktoré žiaria v národných farbách na veľkých turnajoch,“ píše sa v oficiálnom znení článku. MS 2018 v Rusku neboli pre Južnú Kóreu veľkým úspechom, i keď Son si svoje odohral. Jeho krajina však na turnaji skončila už v skupinovej fáze.

Futbalovú kariéru zrejme najlepšieho ázijského hráča súčasnosti môžu zachrániť Ázijské hry, ktoré sa uskutočnia už čoskoro alebo Ázijský pohár, ktorý je na programe v nasledujúcom roku. Ak sa Heung-Minovi podarí s jeho krajinou výraznejší úspech, o svoju budúcnosť sa báť nemusí.