Main Content

José Mourinho by mohol opustiť Manchester United: Jeho nástupcom údajne Zidane!

štvrtok, 2. august 2018 08:12 | Autor: Jakub Vaverka

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane | zdroj: TASR

Vedenie Manchestru United prestáva byť spokojné s prácou portugalského trénera Josého Mourinha, pričom sa objavujú hlasy, že kontroverzný kouč by čoskoro mohol zamieriť niekam inam.

Ako býva u Josého Mourinha zvykom, tretia sezóna v jednom klube preňho býva kritická. Ukázalo sa to neraz, či už v londýnskej Chelsea alebo na lavičke španielskeho giganta Realu Madrid. „Mou“ čoskoro vstúpi do tretieho ročníka na striedačke manchesterských Diablov a šumy spojené s jeho budúcnosťou sa množia.

„Manchester United plánuje život po Josém Mourinhom, pričom jeho nástupcom by sa mohol stať Zinedine Zidane. Zidane má viesť zoznam možných náhrad za svojského Portugalčana,“ tvrdí bulvárny anglický plátok The Sun.

Mourinho je počas prebiehajúceho leta kritizovaný za komentáre smerujúce k mladým hráčom, ktorých má k dispozícii počas predsezónneho turné. Tvrdí, že to nie sú jeho futbalisti, že zoskupenie futbalistov, ktoré má v zámorí nie je tím, a že výsledky preto nedávajú zmysel. To sa údajne nemá páčiť klubovým šéfom.

Podobné slová sú dehonestujúce a voči mladíkom taktiež demotivujúce. Ak by skutočne Mourinho skončil na lavičke Red Devils, bola by to senzácia. Ešte väčšou senzáciou by však bol príchod Zidanea, ktorý je po odchode z Bieleho Baletu stále bez práce.