Main Content

Bayern roztáča prestupový kolotoč: V hre sú stovky miliónov!

nedeľa, 29. júl 2018 11:21 | Autor: Timotej Gašper

Oslavy v šatni Bayernu
Oslavy v šatni Bayernu | zdroj: Instagram

Nemecký majster je zatiaľ na prestupovom trhu mierne mĺkvy, no to sa však môže zmeniť už v nasledujúcich dňoch, kedy vedenie Bavorov plánuje upraviť káder zaujímavými príchodmi, ale aj odchodmi.

Predovšetkým nemecké média ešte týždne pred začiatkom prestupového obdobia rozoberali, aké ťahy možno čakať od Bayernu Mníchov. Káder plný hviezd má síce svoju kvalitu, no mníchovský celok trpí návalmi kritiky kvôli neúspechom v pohárovej Európe. Od Bayernu sa tak očakávali veľké zmeny, ktoré však zatiaľ tréner Niko Kovač a vedenie len načrtlo.

Príchody:

Káder Bavorov od začiatku leta neobohatilo žiadne prekvapivé meno. Príchod Leona Goretzku bol jasný už dlho a z hosťovaní sa vrátili mladíci Renato Sanches a Serge Gnabry. Rekordný nemecký majster oznámil aj trvalé odkúpenie Jamesa Rodrigueza a tiež kúpu 17-ročného útočníka z Vancouveru, Alphonsea Daviesa, ktorý sa však ku kádru pripojí až v januári 2019. Bayern ako veľkoklub je však často spájaný s množstvom zaujímavých mien, ktoré by mohol tréner Kovač zapracovať do svojej novej hernej koncepcie. Rola brankára je ešte stále jednoznačná, no obmenou by mohla prejsť defenzíva. S Allianz Arenou sa často spája príchod jedného kvalitného stopéra, pričom na zozname sú mená ako Milan Škriniar, Benjamin Pavard či Kevin Vogt, ktorého veľkým fanúšikom je práve tréner Kovač. Posilnený by mal byť aj kraj obrany, kde Bavori poškuľujú po Lucasovi Dignem z Barcelony či Benjaminovi Henrichsovi z Leverkusenu.

V zálohe má Bayern pomerne enormný pretlak hráčov, čiže hviezdne príchody sa tam veľmi nespomínajú. To však neplatí o ofenzíve, s ktorou sú spájané viaceré mená, ktoré sa majú zapracovať do kádru a neskôr nahradiť dlhoročné opory Robbena a Ribéryho. Na zozname sú najmä Anthony Martial, Ante Rebič, Julian Brandt či Timo Werner.

Odchody:

Keďže Bayern nepatrí medzi kluby, ktoré sú ochotné investovať vo veľkom, svoje minuté peniaze sa takmer vždy snaží vyrovnať predajmi. Z obrany by sa mohol sťahovať Juan Bernat a prekvapivo aj dlhoročná opora Jerome Boateng, ktorého za približne 70 miliónov eur láka PSG aj Manchester United. Zálohu môže preriediť odchod Artura Vidala, ktorého chce Inter Miláno a na hosťovanie by mohol zamieriť aj Sebastian Rudy. V útoku sa s prestupom skloňuje len meno Roberta Lewandowskeho, ktorý je za čiastku 100 miliónov eur dostupný len pre pár klubov sveta.

Bayern Mníchov teda čakajú náročné týždne, počas ktorých musí káder skresať a upraviť do takej podoby, aby opäť patril nielen k bundesligovým gigantom. Zatiaľ je otázne, ktoré z vyššie spomenutých ťahov Bayern vykoná, no tak či tak sa cez kasu „Die Rotten“ preženú astronomické čiastky.