Main Content

Parádny obrat Serede, nováčik sa teší z historického víťazstva vo Fortuna lige

sobota, 28. júl 2018 21:29 | Autor: TASR

Radosť hráčov ŠKF Sereď
Radosť hráčov ŠKF Sereď | zdroj: TASR

Myjava 28. júla (TASR) - Nováčik zo Serede má za sebou zápas, ktorý sa zapíše do histórie klubu. 

 

Svižnejšie začali hostia zo Senice, ktorí brankára domácich najskôr vystrašili strelou Solana, peknú akciu neskôr po pravej strane potiahol Herrera. Lopta z jeho kopačky však nenašla adresáta. Futbalisti Serede odpovedali akciou, po ktorej sa k lopte dostal Ulrich, ale v rozhodujúcom momente zaváhal a strela mu nevyšla. Ďalšiu dobrú možnosť mal v 30. minúte Morong, ktorý vystihol zlú rozohrávku Diasa, no Taborda včas vybehol. Domácim patril aj záver polčasu, ale v 43. minúte trestuhodne zaváhali v defenzíve, čo využil Segbe Azankpo. Ten sa po prihrávke Herreru dostal do samostatného úniku a otvoril skóre.

V druhom polčase sa ŠKF snažil o vyrovnanie, pokúšal sa kombinovať po stranách, ale pokusy Ulricha a Moronga neskončili v sieti. Prevaha Sereďanov mohla byť korunovaná v 65. minúte, Richnák však vo vyloženej šanci sám pred Tabordom neuspel. To, čo sa nepodarilo jemu, napravil v 74. minúte Aldo Baez, ktorý presnou strelou vyrovnal na 1:1. Domácich gól ešte viac nakopol a už o štyri minúty po góle Baeza rozhodol o prvej výhre nováčika v najvyššej súťaži Nikola Gatarič.

 

ŠKF Sereď - FK Senica 2:1 (0:1)

Góly: 75. Baez, 79. Gatarič - 43. Azankpo. Rozhodcovia: Dohál – Hrmo, Poláček, ŽK: Baez, Ulrich - Azankpo.

Sereď: Penksa – Mečiar, Michalík, Ba, Menich – Baez, Ventúra (78. Pankaričan) – Morong, Gatarič (81. Hučko), Ulrich – Militosjan (46. Richnák)

Senica: Taborda – Kotula, Otrísal, Dias – Herrera (46. Kováč), Krč (86. Kučera), Zezinho, Tešija, Solano (80. Cuadros) – Azankpo, Castaňeda