Main Content

Matthewsa čaká nová zmluva, no Toronto je v komplikovanej situácii

piatok, 27. júl 2018 14:29 | Autor: Marek Ďaďo

Auston Matthews
Auston Matthews | zdroj: TASR

Auston Matthews sa už samotného vstupu do NHL zaradil medzi tváre ligy. Zároveň je považovaný za hráča, ktorý sa môže stále zlepšovať. Po nasledujúcom ročníku by sa mohol teoreticky stať nechráneným voľným hráčom a to vedenie Toronta nechce dopustiť.

Matthewsov nováčikovský kontrakt vyprší po nadchádzajúcej sezóne. Vedenie Javorových Listov ale nenecháva nič na náhodu a podľa portálu sporstnet.ca sa medzi klubom a samotným hráčom začali rokovania o novej zmluve.

Toronto nedávno podpísalo dlhoročný kontrakt s Johnom Tavaresom a nová dohoda s Matthewsom by mala 20-ročnému Američanovi vyniesť určite vyšší balík peňazí ako súčasných 925 tisíc dolárov. Tím pádom sa zmenší priestor pod platovým stropom a o to komplikovanejšou úlohou bude podpísanie hráčov ako Mitch MarnerKasperi Kapanen, ktorých o rok čaká rovnaká situácia ako Matthewsa. Nesmieme zabúdať ani na to, že kontrakt na sezónu 2018/2019 doposiaľ nepredĺžil ani William Nylander.

Jednotka draftu 2016 v uplynulých dvoch sezónach nazbierala na zámorských klziskách 132 bodov, pričom sieť súperovej brány rozvlnila 74-krát. Bude zaujímavé sledovať akú úlohu Matthews dostane po príchode spomínaného Tavaresa, ktorý bol najžiadanejším hráčom na trhu voľných agentov tohto leta.