Main Content

Martin Rančík mieri do Chicaga Bulls!

štvrtok, 26. júl 2018 10:11 | Autor: TASR

Martin Rančík, Chicago Bulls
Martin Rančík, Chicago Bulls | zdroj: TASR

Chicago 26. júla (TASR) - Bývalý slovenský basketbalový reprezentant Martin Rančík sa stal súčasťou trénerského štábu v klube zámorskej NBA Chicago Bulls.

Šesťnásobný profiligový šampión si ho vybral na jeden z asistentských postov, oficiálne nazvaný basketball operations assistant. Informoval o tom denník Šport vo svojom štvrtkovom vydaní.

"O náplni práce sa budeme podrobne baviť hneď po mojom príchode. Viem však, že to bude strihanie filmov, príprava skautingov, podieľanie sa na individuálnych aj tímových tréningoch a všetko okolo toho. Na tejto pozícii sme dvaja. Viem, že s tímom vycestujem aj na niektoré tripy po palubovkách súperov," uviedol pre Šport Martin Rančík.

Hlavný tréner "býkov" Fred Hoiberg ho chce využiť aj ako takzvaného sparing partnera pre niektorých zverencov. "Je to príležitosť, ktorá sa neodmieta. Rok tomu dám, uvidím a potom sa budem ďalej rozhodovať, čo ďalej," dodal.

Štyridsaťročný Rančík sa na trénerskú dráhu pritom vydal iba nedávno, po skončení ročníka 2016, ktorý niekdajší vynikajúci pivot či krídelník absolvoval ešte ako hráč Interu Bratislava po boku brata Radoslava. Odvtedy si naplno zvyšoval trénerskú kvalifikáciu, zúčastňoval sa na medzinárodných seminároch a viedol mládežníkov Interu do 13 rokov. Do Chicaga by mal odletieť hneď po vydaní víz.