Main Content

Nominácia na hráča roka FIFA: Skončí sa hegemónia Ronalda s Messim?

streda, 25. júl 2018 11:33 | Autor: TASR

Ronaldo, Mbappe, Modric
Ronaldo, Mbappe, Modric | zdroj: TASR

Zürich 24. júla (TASR) - Kylian Mbappe a Luka Modrič sú najvážnejší súperi Cristiana Ronalda a Lionela Messiho v boji o ocenenie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) pre najlepšieho hráča.

Portugalčan s Argentínčanom dominujú v ankete dekádu, no Francúz a Chorvát zažiarili na uplynulých majstrovstvách sveta v Rusku.

Modrič bol kapitán chorvátskej reprezentácie, ktorá vybojovala striebro. Z víťazného francúzskeho tímu sú v desaťčlennej nominácii, ktorú FIFA zverejnila v utorok, okrem Mbappeho aj Antoine Griezmann a Raphael Varane. Bronzové Belgicko zastupujú Kevin De Bruyne a Eden Hazard, šancu na trofej majú aj Angličan a najlepší strelec MS 2018 Harry Kane s Egypťanom Mohamedom Salahom.

Víťaza vyhlásia na galavečere 24. septembra v Londýne. O výsledku rozhodnú hlasy trénerov a kapitánov národných mužstiev, ako aj fanúšikov a predstaviteľov médií vo všetkých 211 členských krajinách FIFA.

Najlepšia hráčka takisto vzíde z desiatky kandidátok: Lucy Bronzeová (Angl.), Pernille Harderová (Dán.), Ada Hegerbergová (Nór.), Amandine Henryová (Fr.), Sam Kerrová (Aus.), Saki Kumagaiová (Jap.), Dzsenifer Marozsanová (Nem.), Marta (Braz.), Megan Rapinoeová (USA), Wendie Renardová (Fr.).