Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (29.8.2011)

pondelok, 29. august 2011 19:56 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (29.8.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (29.8.2011) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami.

Forlán hráčom Interu Miláno!

Najlepší futbalista minuloročných majstrovstiev sveta vo futbale Diego Forlán opúšťa Atletico Madrid a mieri „o stupienok vyššie“ do Interu Miláno. Taliansky veľkoklub sa podľa agentúry AFP dohodol s Forlánom na 2-ročnom kontrakte. Atlético, ktoré bolo nespokojné s Forlánovými výkonmi v uplynulej sezóne zinkasovalo za Uruguajca 5 miliónov eur. ,,Dúfam, že v Interi opäť herne ožijem a naplním očakávania” odkázal fanúšikom Nerazurri obávaný ostrostrelec.

Arsenal sa konečne posilnil


Arsenal zdecimovaný zahanbujúcou prehrou 8:2 s Manchestrom United sa teší aspoň zo  získania novej zaujímavej posily. Stal sa ňou kapitán kórejskej reprezentácie Park Chu-Young. 26 ročný útočník prichádza do mužstva Asréneho Wengera z Monaka s naštrbenou povesťou, keďže sa bez ospravedlnenia pre pár dňami nezúčastnil lekárskej prehliadky v Lille, ktoré malo oňho veľký záujem.

Amauri na lane PSG

31-ročný Amauri, ktorý je kmeňovým hráčom Juventusu, no v uplynulej sezóne pôsobil na hosťovaní v Parme (tá má oňho záujem aj teraz), napokon pravdepodobne zamieri do francúzskeho Paris Saint Germain.

Santa Cruz už pozná meno nového zamestnávateľa


Novým klubom v kariére Roqueho Santa Crúza sa stáva nováčik La Ligy Real Betis. Španielsky klub získal skúseného 30-ročného útočníka na ročné hosťovanie z Manchestru City, v ktorom nemal v silnej kunkurencií Aguera, Tevéza či Edina Džeka miesto na zápasovej súpiske.

Kaká chce zostať v Reale Madrid


Brazílsky záložník Kaká je napriek rôznym klebetám odhodlaný zabojovať o miesto v základnej zostave Realu Madrid a vyvrátiť tým špekulácie médií okolo jeho odchodu z “kráľovského” tímu Pusiniek. Priazeň trénera Mourinha si naposledy vylepšil krásnym gólom v nedeľňajšom zápase s Realom Zaragoza (0:6).

Wenger pracuje na posilách


,,Na posinení nášho mužstva pracuje 20 ľudí. Sledujeme množstvo hráčov, no zatiaľ sme nenašli riešenie. Sme pred podpisom zmluvy s jedným útočníkom, no potrebujeme hráča aj do stredu podľa a obrany” vyhlásil kormidelník Gunners Arséne Wenger deň po zahanbujúcej prehre 2:8 s odvekým rivalom Manchestrom United. Ako je známe Arsenal prišiel počas leta o dve opory tímu Cesca Fabregasa a Samira Nasriho. Balík peňazí, ktoré za nich londýnsky veľkoklub získal sa im však doposiaľ nepodarilo efektívne využiť.

Pekárik a Weiss blízko k prestupu

Slovenskí reprezentanti Vladimír Weiss mladší a Peter Pekárik sú veľmi blízko k prestupu do nových tímov. Obaja sa podľa najnovších informácií už musia podrobiť len obligátnym lekárskym testom, po ktorých by mali nasledovať podpisy nových kontraktov. Weiss by tak mal učiniť v španielskom Espanyole a Pekárik v tureckom Bursaspore. V oboch prípadoch pôjde pravdepodobne o hosťovanie.