Main Content

Kritizovaný Neymar o filmovaní: Myslíte si, že chcem trpieť?

nedeľa, 22. júl 2018 10:16 | Autor: Jakub Vaverka

Neymar
Neymar | zdroj: Instagram

Jedným z čiernych bodov majstrovstiev sveta 2018 v Rusku bolo filmovanie. Ešte smutnejší je fakt, že najväčším filmárom šampionátu sa stal Brazílčan Neymar, ktorý je označovaný za jedného z najlepších futbalistov na svete.

Neymar bol počas svetového šampionátu extrémne kritizovaný za svoje filmovanie. Bolo vyrátané, že na zemi preležal štvrť hodinu hracieho času, čo je priam nemysliteľný údaj. Kanonier Parížu Saint – Germain, ale s negatívnymi ohlasmi na svoje správanie nesúhlasí a verejne sa začal obhajovať.

„Videl som vtipné príspevky na moju adresu, ale beriem to s humorom. Dokonca aj ja sám som niečo podobné uverejnil,“ začal Neymar svoj prehovor, jeho slová priniesol portál Goal.com. „Moja hra je založená na driblovaní, o tom, že čelím súperom v osobných súbojoch. Nemôžem sa postaviť pred oponenta a povedať mu, aby mi uhol, že sa chystám skórovať,...“

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

„Nedá sa to, musím cez neho prejsť, musím niečo skúsiť vymyslieť. On ma ale nepustí a pokúsi sa ma sfaulovať. Často som rýchlejší a ľahší ako moji súperi a keď ma sfaulujú, je tam rozhodca, aby to odpísal,“ pokračuje kritizovaný Brazílčan.

„Myslíte si, že mňa baví stále trpieť po fauloch? Nie, je to bolestivé, bolí ma to. Po zápasoch si musím štyri až päť hodín dávať ľad. Je to komplikované, pretože ten, kto si tým neprejde, nebude tomu nikdy veriť,“ zakončil N10.

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Neymara sa zastal brazílsky obranca Dani Alves. „Všetko, čo Neymar urobí sa dostane do správ. Ak sa rozplače píšu o ňom, ak si prefarbí vlasy, píšu o ňom. Chcel by som vidieť, čo by robili ľudia na jeho mieste. Kritizovanie je zbraňou slabých,“ myslí si skúsený bek.

„Existuje veľa ľudí, ktorí sú pripravení nás súdiť, ale to nie je to, na čo sa sústreďujeme. Hráči ako Neymar robia futbal úžasným. Kritika futbalistov ako Cristiano Ronaldo či Neymar je jednoduchá. Čo je náročné, je hrať na úrovni ako oni,“ zakončil Alves.