Main Content

15-ročný slovenský talent, ktorý prepísal históriu MS do 18 rokov, zaujal vo Fínsku

štvrtok, 19. júl 2018 12:17 | Autor: Marek Ďaďo

Slovenský hokej nám v posledných rokoch veľa radosti nepriniesol. Čo však našinca rozhodne poteší je, keď si môže prečítať, že záujem o našich mladých chlapcov majú aj v zahraničí. Najnovšie nám takúto radosť pripravil Samuel Kňažko.

Samuel sa narodil v roku 2002 a v auguste oslávi iba 16. narodeniny, no už celú minulú sezónu nastupoval vo výberoch Trenčína do 18 a 20 rokov. V 18-tke naskočil do 24 zápasov, pozbieral 22 bodov a v tabuľke +/- skončil na lichotivých +33. V dvadsiatkovom výbere pôsobil počas 21 duelov so ziskom 10 bodov. Za také štatistiky by sa nemusel hanbiť nejeden útočník. O to je pôsobivejšie, že Kňažko nastupuje na pozícii obrancu.

Za klobúk si môže dať aj status najmladšieho hráča v histórii Slovenska, ktorý sa dostal na majstrovstvá sveta do 18 rokov, kde sa dokázal aj 2-krát gólovo presadiť. Od novej sezóny by mal pôsobiť vo Fínsku, kde zaujal vedenie TPS Turku.

V novom klube absolvoval týždennú skúšku, pričom raz naskočil na ľad aj s hlavným tímom. „Áno, bol som tam na týždeň a trénoval som s juniorkou. Na jeden tréning si zavolali tréneri z A-mužstva 6 chalanov z juniorky a ja som bol medzi nimi. Bola to veľmi dobrá skúsenosť, keďže fínska liga je o trochu rýchlejšia ako tu na Slovensku,“ uviedol Kňažko pre hokejportal.net. Nám zostáva už iba popriať Kňažkovi veľa šťastia a veriť, že bude robiť dobré meno slovenskému hokeju aj naďalej.