Main Content

Keylor Navas opäť prehliadaný: Muž, ktorý robí všetko správne, ale nestačí to

štvrtok, 19. júl 2018 10:35 | Autor: Jakub Vaverka

Keylor Navas
Keylor Navas | zdroj: © TASR

Keylor Navas býval častým terčom kritiky, ale v posledných rokoch dokázal svoje obrovské kvality a stal sa jedným zo symbolov úspešného Realu Madrid. Vedeniu Bieleho Baletu na tom ale podľa všetkého absolútne vôbec nezáleží. 

Keylor Navas vyhral s Realom Madrid trikrát Ligu majstrov, vyhral španielsku Primera División, španielsky superpohár či majstrovstvá sveta klubov. V pravdepodobne najlepšom tíme na svete sa stal brankárskou jednotkou a nepotreboval k tomu žiaden hviezdny status. Na MS 2018 v Rusku predviedol kvalitné výkony v drese Kostariky, s ktorou žiaľ nepostúpil do osemfinále turnaja.

Navas má 31 rokov a z pohľadu brankára je podľa všetkého v najlepšom veku. Všetko v Madride hovorí v jeho prospech, ale klubové vedenie je zas a znova pripravené mu situáciu sťažiť. V minulosti sa odhliadnuc od toho, ako Navas chytal, klub dlhodobo zaujímal o Davida De Geu z Manchestru United či Gianluigiho Donnarummu z AC Miláno.

Keylor Navas
Keylor Navas | zdroj: © TASR

Teraz sa situácia opakuje. Kostaričan predvádza dlhodobo kvalitné výkony, ale prezident klubu Florentino Perez chce silou mocou získať Thibauta Courtoisa z Chelsea. Pritom ani nie je isté, či je vôbec tento Belgičan na vyššom brankárskom stupni ako prehliadaný Keylor.

Tento bývalý brankár baskického Realu Sociedad San Sebastián si rozumie so spoluhráčmi, s fanúšikmi a je naňho spoľahnutie. Má len jednu jedinú chybu – nemá hviezdny status, nie je hviezda. Je to proste Navas, s ktorým sa ráta, že je k dispozícii. Navas, ktorý je vždy tam, kde ho potrebujú.

Objavujú sa správy, že ak príde Courtois, tento Kostaričan zmení dres. Nečudo, ak si ho Biely Balet nebude vážiť na toľko, aby si ho ponechal ako jednotku, Navas jednoducho nemá dôvod na to, aby ostával v klube ako dvojka. Je totiž natoľko kvalitný, že zvyšok futbalovej Európy sa o jeho služby pobije bez mihnutia oka.