Main Content

Messiho šanca na trofej z MS: Argentínska reprezentácia chce Guardiolu!

utorok, 17. júl 2018 10:49 | Autor: Jakub Vaverka

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: TASR

Argentínska reprezentácia na majstrovstvách sveta 2018 zlyhala už v osemfinále a odniesol si to tréner Jorge Sampaoli, ktorý skončil na lavičke Albicelestes. Futbalový zväz pracuje na príchode jeho nástupcu. 

Argentína bola počas celého šampionátu veľmi kritizovaná. Mohol za to predovšetkým tréner Jorge Sampaoli, ktorý najprv nezobral na MS hviezdu Interu Miláno Maura Icardiho a priamo v dejisku turnaja prehliadal hviezdneho Paula Dybalu. Veľa šancí nedával ani hráčom ako Higuaín či Aguero, čo sa mu v konečnom dôsledku vypomstilo.

Albicelestes vypadli v osemfinále turnaja, keď nestačili na Francúzsko v pomere 3:4. Kritika na plecia Sampaoliho, ktorý preferoval „svoje kone“ ako Pavón či Meza bola neúnosná a niekdajší kouč Čile vo funkcii skončil. Vedenie argentínskeho futbalového zväzu AFA teraz hľadá vhodného nástupcu, ktorý národný tím pripraví na budúcoročný turnaj Copa América.

Prekvapivým adeptom na uvoľnený post je Pep Guardiola, španielsky tréner anglického majstra Manchestru City. „Pep Guardiola je v hľadáčiku argentínskej reprezentácie, pričom práve tento tréner je voľbou číslo jeden,“ informuje španielsky denník Marca.

Guardiola zažil skvelý ročník s Manchestrom City, s ktorým ovládol anglickú Premier League. Odchádzať sa z Etihad Stadium momentálne nechystá. Na druhej strane, reprezentačné mužstvo nikdy neviedol a mohol by opäť obnoviť svoju spoluprácu s Lionelom Messim.