Main Content

Arsene Wenger otvorene: Toto je najväčšia chyba mojej kariéry

utorok, 17. júl 2018 10:41 | Autor: Jakub Vaverka

Arséne Wenger
Arséne Wenger | zdroj: TASR

Arsene Wenger bol trénerom londýnskeho Arsenalu dlhých 22 rokov. To je však minulosťou, Francúz je aktuálne bez práce a klub jeho srdca prevzal Španiel Unai Emery.

Skúsený futbalový lodivod Arsene Wenger absolvoval veľké interview pre nemeckú stanicu ​RTL, v ktorom hovoril o najrôznejších témach. Upútal predovšetkým tým, čo označuje ako najväčšiu chybu svojej trénerskej kariéry.

„Možno to, že som ostal v jednom klube dvadsaťdva rokov,“ zasmial sa. „Som niekto, kto sa rád usadí, ale taktiež mám veľmi rád výzvy. Niekedy som sa stal akýmsi väzňom mojich vlastných cieľov,“ myslí si Wenger.

Jedným z najväčších úspechov AW na lavičke Gunners bol zisk majstrovského titulu v sezóne 2003/2004, v ktorej Arsenal neprehral ani jeden ligový zápas. „Najlepším trénerom je človek, ktorý dokáže zo svojho kádra dostať najviac. Keď sa na to pozrieme pohľadom väčšiny, najdôležitejšie sú výsledky.“

„Najlepším trénerom v lige nemusí byť ten, ktorý vyhrá titul. Nedá sa to zmerať. Neviete odhadnúť, či daný lodivod dostal zo svojich hráčov maximum. Mojím cieľom bolo vyhrať ligu bez prehry. Ak by ma aj niekto v tomto dobehol, nemôže sa mu to podariť o moc lepšie ako mne,“ zakončil Arsene Wenger.