Main Content

Columbus pokračuje v budovaní kádra: Poistil si ďalšieho útočníka

pondelok, 16. júl 2018 10:14 | Autor: Marek Ďaďo

Columbus Blue Jackets
Columbus Blue Jackets | zdroj: TASR

Blue Jackets mali na súpiske iba jedného obmedzeného hráča bez kontraktu. To je už ale minulosťou, nakoľko sa vedenie dohodlo s Oliverom Bjorkstrandom na novej 3-ročnej zmluve.

Počas nasledujúcich troch ročníkov si Bjorkstrand príde ročne na 2,5 milióna dolárov a polepší tak takmer o 2 milióny oproti predošlej zmluve. 23-ročný Dán v uplynulej sezóne nastúpil do všetkých 82 zápasov, v ktorých zaznamenal 40 bodov za 11 gólov29 asistencií. V klubovej tabuľke prihrávok skončil na 4. priečke. V 6 zápasoch play off navyše vsietil 1 gól2-krát sa na presnom zásahu podieľal prihrávkou.

„Oliver je talentovaný hráč s ohromnou strelou a streleckými inštinktami, ktorý sa počas prvých troch sezón neustále zlepšoval,“ povedal generálny manažér Jarmo Kekäläinen pre portál NHL.com. „Ešte iba naznačuje, akým typom hráča môže byť a veríme, že má potenciál byť dynamickým ofenzívnym korčuliarom pre náš klub.“

Po podpise Bjorkstranda sa zraky odborníkov aj fanúšikov upierajú na najväčšiu hviezdu tímu, Artemiho Panarina, ktorý sa o rok môže stať nechráneným voľným hráčom. Vedenie sa už vyjadrilo, že má obrovský záujem o zotrvanie mladého Rusa v tíme Modrokabátnikov, no samotný Panarin zatiaľ neprikývol na túto ponuku. V najbližšom období tak môžeme očakávať okolo najlepšie plateného útočníka v mužstve poriadny rozruch.