Main Content

Budúcnosť Thibauta Courtoisa: Chelsea, Real Madrid alebo niekto iný?

pondelok, 16. júl 2018 09:43 | Autor: Jakub Vaverka

Thibaut Courtois
Thibaut Courtois | zdroj: TASR

Thibaut Courtois sa stal na majstrovstvách sveta v Rusku najlepším brankárom turnaja. Celý futbalový svet sa teraz pýta - ostane ešte aspoň rok v kádri londýnskej Chelsea? 

Thibaut Courtois má v londýnskej Chelsea platný kontrakt už iba rok a to znamená, že ak ho Modrí nepredajú toto leto, budú môcť zaňho získať odstupné už len v zime. Za iných okolností, Belgičan môže odísť hocikam úplne zadarmo. Na podpis nového kontraktu v podaní tohto kvalitného gólmana to totiž vôbec nevyzerá.

„Čakajú ma rozhovory s mojím agentom, aby sme videli, aké máme možnosti. Všetky varianty sú momentálne otvorené, aj tá, že ostanem v Chelsea,“ citoval Courtoisa španielsky denník ​Marca. Je však otázne, či by The Blues chceli, aby Thibaut ostal, ak by vedeli, že o rok odíde preč zadarmo.

„Ľudia sa často sťažujú, že hráči nenaplnia ich kontrakty. Ja možno ten môj naplním. Nemyslím si, že by niekoho s kvalitami ako mám ja, posadili na lavičku aj keby som nepodpísal novú zmluvu. Ale možno je zotrvanie v Chelsea možné. V Londýne sa mi páči,“ pokračoval vo svojom prehovore jeden z najlepších brankárov súčasnosti.

Keď sa bývalého brankára Atlética Madrid novinári opýtali, či môže vylúčiť svoj transfer do Realu Madrid, odpovedal stručne a jasne. „Nie.“ V Belgičanovom prípade hrajú veľkú rolu aj deti, ktoré sa narodili v rokoch 2015 a 2017, pričom Courtois sa s nimi takmer vôbec nestýka, pretože žijú v Španielsku so svojom matkou.