Main Content

Rysuje sa odchod Luku Modriča z Realu Madrid?

pondelok, 16. júl 2018 09:30 | Autor: Jakub Vaverka

Luka Modrić
Luka Modrić | zdroj: TASR

Luka Modrič iba včera dohral majstrovstvá sveta, na ktorých s Chorvátskom obsadil fantastické druhé miesto. Už dnes sa špekuluje o jeho ďalšej budúcnosti. Tá totiž nemusí byť nutne spätá s Realom Madrid. 

Luka Modrič odohral skvelý šampionát, na ktorom sa zaslúžene stal najlepším hráčom a získal od FIFA Zlatú loptu pre najlepšieho futbalistu Mundialu. Ťaženiu Modriča a Chorvátska chýbala len zlatá bodka, „Vatreni“ padli vo finále proti Francúzsku, keď po smolnom priebehu prehrali 2:4.

Nič to ale nemení na tom, že stredopoliar Realu Madrid aj v 33 rokoch dokazuje svoju futbalovú extratriedu. Niekoho to prekvapí, iných nie, ale začína sa otvorene hovoriť o možnom odchode chorvátskeho futbalového režiséra z Realu Madrid. „Luka Modrič dostal niekoľko ponúk na prestup,“ začína svoj report denník Diario Gol.

„Chorvátsky reprezentant, ktorý sa stal najlepším hráčom majstrovstiev sveta v Rusku sa ocitol pod drobnohľadom londýnskej Chelsea a Liverpoolu FC. Tieto kluby chcú Modriča priviesť späť do Premier League, kde v minulosti žiaril v drese Tottenhamu Hotspur,“ hlásajú španielski novinári.

Budúcnosť Luku Modriča v Reale Madrid skutočne nemusí byť taká jednoznačná, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Biely Balet chce totiž po odchode Zidanea a Ronalda začať novú éru, obmeniť káder a omladiť tím. Súčasťou týchto plánov by mohol veľmi reálne byť aj Modričov odchod niekam inam.