Main Content

Rakitič po neúspešnom finále: "Dali štyri góly z troch striel na bránku"

nedeľa, 15. júl 2018 20:54 | Autor: TASR

Ivan Rakitič
Ivan Rakitič | zdroj: TASR

Moskva 15. júla (TASR) - Futbalisti Francúzska získali v nedeľu titul svetových šampiónov na 21. MS v Rusku. Prečítajte si ohlasy aktérov po bláznivom finále, v ktorom padlo až šesť gólov a Francúzi sa po výsledku 4:2 po 20 rokoch radovali z druhého majstrovského titulu. 

Na tróne pre svetových šampiónov Francúzi vystriedali Nemcov, ktorí získali svoj štvrtý titul pred štyrmi rokmi v Brazílii. Do akcie sa vo finále dostal prvýkrát aj VAR, ktorý pomohol hlavnému rozhodcovi Nestorovi Pitanovi z Argentíny pri nariadení penalty po ruke Perišiča v šestnástke. Pre Chorvátsko je zisk strieborných medailí najväčším úspechom v histórii, keď vylepšili bronz z MS 1998.

Hlasy (zdroj: DPA):

Didier Deschamps, tréner Francúzska: "Je skvelé, že sme dnes dokázali našu mentálnu silu. Zaslúžili sme si vyhrať finále, strelili sme štyri góly. Som nesmierne šťastný. Tvrdo sme pracovali a dostali sme sa aj z ťažkých momentov. Teraz môžu moji hráči najbližšie štyri roky povedať, že sú najlepší na svete. Som tu preto, aby som plnil ciele. Prehra vo finále ME pred dvoma rokmi nás veľmi bolela. Bola to lekcia, pre mňa aj mojich hráčov. Teraz triumf patrí všetkých - tímu, federácii, fanúšikom. Sme hrdí, že sme Francúzi. Nech žije Republika."

Zlatko Dalič, tréner Chorvátska: "Gratulujem Francúzsku k titulu majstrov sveta. Sme smutní, ale hrdí. Odohrali sme dobrý zápas, ale tá penalta nás dosť zrazila. Potom to už bolo oveľa ťažšie. Ale musíme byť spokojní. Francúzi nás ničím neprekvapili. Dobre bránili a hrali na kontry. My sme strelili dva góly, no dali sme si vlastný gól a inkasovali z penalty. Prehrali sme, ale taký je futbal. Musím tiež zagratulovať mojim hráčom, možno to bol ten najlepší zápas, aký sme hrali na šampionáte. Ale dostali sme góly. Proti tak silnému mužstvu ako má Francúzsko nie sú dovolené žiadne chyby."

Antoine Griezmann, útočník Francúzska a Hráč zápasu podľa FIFA: "Ja ani neviem, kde teraz som. Som však šťastný. Bol to ťažký zápas. Ťažko sme sa dostávali do zápasu, ale zvládli sme to. Som hrdý na toto mužstvo, na realizačný tím. Boli sme naozaj jednotní. Dokázali sme urobiť niečo výnimočné, píšeme históriu. Teraz pôjdeme za rodinami a odštartujeme veľkú párty. A zajtra to bude rovnaké, pôjdeme domov a budeme mať párty s francúzskym ľudom."

Ivan Rakitič, stredopoliar Chorvátska: "V prvom polčase sme boli lepším tímom, útočili sme, ale dnes sme nemali šťastie. Dali štyri góly z ich troch striel na bránku. Ale gratulujem Francúzsku, titul si zaslúžili."

Davor Šuker, bývalý reprezentant a prezident Chorvátskeho futbalového zväzu: "Som na mužstvo nesmierne hrdý. Mali sme tri zápasy s predĺžením, čo je o stretnutie viac. Nikto ale nemôže povedať, že vo finále sme nenechali na ihrisku všetko. Hráči by položili život za Chorvátsko. Teraz potrebujem týždeň pri Jadranskom mori. Musím vypnúť a oddýchnuť si. Som na smrť unavený."

Luka Modrič, kapitán Chorvátska: "Odovzdali sme všetko, môžeme byť hrdí. Boli sme lepším tímom, ale pochovali nás nešťastné góly. Až keď sa upokoja emócie pochopíme, čo sa nám podarilo dosiahnuť. Rád by som tiež poďakoval našim fanúšikom, ktorí nás podporovali počas celých MS. Je mi ľúto kvôli nim, že sme nezvíťazili. Rád by som tiež poďakoval mužstvu, bez neho by som ani ja nič nedosiahol."