Main Content

TOP prestupové špekulácie dňa (14.7.): Cavani, Neymar, Mbappe či Shaqiri

sobota, 14. júl 2018 11:41 | Autor: Martin Gregor

Neymar a Edinson Cavani
Neymar a Edinson Cavani | zdroj: TASR

Špekulácií zo sveta futbalu je počas letného prestupového obdobia neúrekom. Prinášame vám výber tých najzaujímavejších špekulácii za posledných 24 hodín.

Neymar a Real Madrid? Asi nie

Azda najčastejšie spomínaným menom v súvislosti s Realom Madrid je po odchode Cristiana Ronalda do Juventusu Turín brazílsky kúzelník Neymar. Real Madrid však tieto špekulácie opätovne poprel vyhlásením na svojich oficiálnych stránkach. Biely balet zdôraznil, že má s Parížom St. Germain výnimočné dobre vzťahy a v žiadnom prípade by nejednal o prestupe Neymara skôr, než by kontaktoval samotný klub.

Karembeu o Mbappem

Christian Karembeu, bývalý manžel slovenskej topmodelky Adriany Sklenářikovej a majster sveta z roku 1998 tvrdí, že Real Madrid musí konať velmi rýchlo, ak bude chcieť angažovať jeho krajana Kyliana Mbappého z Parížu St. Germain. ,,Je fenomenálny. Ak ho chce Real získať, musí to urobiť velmi rýchlo,” vyhlásil.

De Laurentiis o Cavanim

Zahraničné média špekulujú o možnom návrate Edinsona Cavaniho do Neapolu. K týmto fámam sa vyjadril aj prezident SSC Antonio De Laurentiis, ktorý však túto možnosť dementoval. ,,Viem, že ho máte radi, ale túto vec môžem okamžite vylúčiť,“ uviedol.

Novým trénerom Chelsea je Sarri, pride aj Jorginho

Maurizio Sarri, ktorý v minulej sezóne takmer doviedol Neapol k majstrovskému titulu, bol dnes oficiálne potvrdený ako novy tréner Chelsea Londýn. Sarri, ktorý dostal v Chelsea trojročný kontakt, nahradil na pozícii kormidelníka veľkoklubu zo Stamford Bridge Antonia Conteho, ktorý sa s mužstvom Romana Abramoviča rozišiel v zlom. Spor o odstupné sa rieši cez právnikov a zrejme bude ešte dlhšie predmetom diskusie.

Okrem Sarriho by mal do Chelsea prísť z Neapolu aj stredopoliar Jorginho, ktorý mal pôvodne posilniť Manchester City. Chelsea má Neapolu za dvojicu Sarri plus Jorginho zaplatiť dokopy 65 miliónov eur.

Willian by mohol prestúpiť do Chelsea

Brazílsky reprezentant Willian sa stal centrom záujmu skautov FC Barcelona. Katalánsky gigant by ho velmi rád získal, no odstupné pre Chelsea bude drahý špás. Podľa portálu transfermarktweb.com zaňho Chelsea požaduje až 60 miliónov eur.

Rémy sa vracia do Francúzska

Francúzsky útočník Loic Rémy sa po piatich rokoch vracia do rodnej vlasti, v ktorej bude od novej sezóny reprezentovať farby Lille. Rémy naposledy pôsobil v Las Palmas, predtým obliekal dresy Queens Park Rangers, Newcastlu United aj londýnskej Chelsea.

Shaqiri posilou Liverpoolu

Očkovaný prestup švajčiarskeho reprezentanta Xherdana Shaqiriho do Liverpoolu bol spečatený. Šikovný ofenzívny stredopoliar, ktorý sa v dobrej forme prezentoval aj na majstrovstvách sveta, prichádza na Anfield Road za 15 miliónov eur zo Stoke City, ktore vypadlo z Premier League. Shaqiri predtým pôsobil aj v Bayerne Mníchov či Interi Miláno, no v týchto kluboch sa nedokázal výraznejšie presadiť.

Carvalho mieri do Betisu

Portugalský reprezentant William Carvalho opúšťa ako mnoho jeho ďalších (ex)spoluhráčov Sporting Lisabon a mieri do španielskej najvyššej súťaže, v ktorej bude reprezentovať farby Betisu Sevilla. Španielsky celok zaňho zaplatil 20 miliónov eur.