Main Content

Minnesota má späť svoju oporu. Pripravuje sa v letnej lige

piatok, 13. júl 2018 12:27 | Autor: Marek Ďaďo

Zach Parise
Zach Parise | zdroj: TASR

Po tom ako skúsený Zach Parise prišiel o viac ako polovicu uplynulej sezóny sa zdá, že už je kompletne zdravý a Divosi sa tak môžu od nového ročníka spoliehať na ich najlepšie plateného útočníka.

33-ročný krídelník je momentálne členom letnej ligy, v ktorej sa hrá systémom štyroch proti štyrom a jednotlivé tímy sú poskladané aj z hráčov Národnej hokejovej ligy. Po zraneniach z minulej sezóny sa Parise vyjadril, že už „môže robiť všetko“.

V ročníku 2017/2018 odohral iba 42 duelov základnej časti, nakoľko sa musel koncom októbra podrobiť operácii. V prvom kole play off potom utrpel zlomeninu hrudnej kosti a sezóna sa pre neho skončila predčasne.

„Dúfam, že nikto tu nebude bodyčekovať, ale cítim sa dobre. Je skvelé byť späť,“ uviedol Parise pre oficiálne stránky NHL. Následne sa americký ostrostrelec rozhovoril o zranení z vyraďovacej časti. Hrudná kosť sa údajne vyliečila „sama“ a lepšie sa cítil už týždeň po vypadnutí Minnesoty. Ako uvádza portál Yahoo, Parise dúfa, že sa mu podarí pokračovať v letnej príprave a bude pripravený na nasledujúcu sezónu.

Pokým bol zdravý, dokázal v spomínaných 42 zápasoch pozbierať 24 bodov za 15 gólov9 asistencií. V NHL pôsobí už 13 sezón, v ktorých strelil dokopy 333 gólov352-krát asistoval. V šiestich prípadoch sa mu podarilo pokoriť 30 gólovú hranicu