Main Content

Zavíta do Tampy ďalšie veľké meno?

štvrtok, 12. júl 2018 15:46 | Autor: Marek Ďaďo

Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning | zdroj: © TASR

Po dohode s Kucherovom bude mať Tampa od sezóny 2019/2020 kontrakty v celkovej výške až 65,8 miliónov dolárov. Generálny manažér Steve Yzerman ale verí, že je možné podpísať aj ďalšieho veľkého hráča. V poslednom období sa hovorí najmä o Erikovi Karlssonovi, ktorý od vedenia Senators dostal povolenie rokovať s inými tímami.

„Nie je to nemožné, no ak sa pozriete na naše záväzky, pokiaľ budeme chcieť významný kontrakt, musíme si dať do poriadku financie,“ rozhovoril sa legendárny Yzerman. Podľa portálu TSN by sa Tampe uvoľnilo miesto v prípade výmeny Ryana Callahana, ktorý bude do leta 2020 ukrajovať z priestoru pod platovým stropom až 5,8 milióna. Tyler Johnson môže byť ďalším z rady potenciálnych ašpirantov na výmenu.

Problémom je, že obaja spomínaní hokejisti majú „no movement“ klauzulu. Callahan môže predložiť zoznam 16 tímov kam nesmie byť vytrejdovaný a v Johnosonovom prípade je to takzvaná „plná no trade“ zmluva, takže sa nemusí nikam sťahovať bez vlastného súhlasu až do leta 2021. Odvtedy smie predložiť zoznam 20 neželaných celkov.

Zaujímavým faktorom pri podpise novej akvizície by mohla byť aj skutočnosť, že hráčom ako Brayden PointAndrei Vasilevskiy vypršia súčasné kontrakty a stanú sa nechránenými voľnými hráčmi. Obaja si budú pýtať viac peňazí. Pointa to čaká budúce leto, Vasilevskiyho o 2 roky.

„Neviem či môžete byť niekedy spokojní (s platovým stropom). Realita je, že Steven Stamkos, Victor Hedman, Ryan McDonagh, Nikita Kucherov, sú naozaj skvelými hráčmi. Keď sa pozriete na niekoho s nimi porovnateľného, dostávajú v určitom množstve zaplatené. Snažíme sa nechať si toľko dobrých hráčov, koľko môžeme. V konečnom dôsledku si ale nemôžeme nechať každého,“ okomentoval Yzerman súčasnú situáciu.