Main Content

FOTO: Poznáme logo Winter Classic 2019

štvrtok, 12. júl 2018 12:42 | Autor: Marek Ďaďo

Tak ako každý rok, ani najbližšia sezóna sa nezaobíde bez novoročného zápasu pod holým nebom. NHL znovu zverejnila logo späté s práve touto udalosťou.

Na Nový rok sa dočkáme atmosféry ako za dávnych čias, kedy ešte neboli haly tak rozšírené a na hokej museli diváci vyraziť do chladného zimného počasia. Vo Winter Classic na Notre Dame Stadium privítajú Jastraby z Chicaga hokejistov Bostonu Bruins. Pri tejto príležitosti navrhlo štúdio Fanbrandz v spolupráci s kreatívnym oddelením NHL logo oslavujúce prvý zápas hraný pod holým nebom na tomto ikonickom štadióne.

Logo zobrazuje zamrznutý zelený trojlístok, čo je symbolom „Bojujúcich Írov“ z Notre Dame. Font písma je takmer totožný s tým, ktorý sme mohli vidieť na logách zimných klasík v poslednom desaťročí.

Notre Dame Stadium je domovským stánkom spomínaných Fighting Irish, ktorí hrajú americký futbal v univerzitnej lige NCAA. Chicago aj Boston sú mestá, v ktorým má navyše írska komunita početné zastúpenie. Boston dokonca najvyššie v celých Spojených štátoch. Pre tento duel tak organizátori nemohli vybrať azda vhodnejší štadión.