Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po zápase Chorvátsko - Anglicko

štvrtok, 12. júl 2018 06:45 | Autor: TASR

Hlasy po zápase Anglicko - Chorvátsko
Hlasy po zápase Anglicko - Chorvátsko | zdroj: TASR

Futbalisti Chorvátska zvládli semifinálový duel svetového šampionátu s Anglickom a postúpili prvýkrát v histórii do finále. Prečítajte si hlasy hráčov a trénerov po zápase.

Hlasy po zápase: (zdroje: ČT4, ITV, HRT2, APA):

Zlatko Dalič, tréner Chorvátska: "Ťažko sa mi hľadajú slová, no je fantázia, akým spôsobom hral a bojoval môj tím. Ďakujem všetkým hráčom. Ukázali nielen Chorvátsku, ale celému svetu, že vedia hrať futbal."

Gareth Southgate, tréner Anglicka: "Na konci už niektorí hráči bojovali z posledných síl a boli sme iba desiati. Odozva priaznivcov dokazuje, že odovzdali všetko. Za krátky čas sme dosiahli veľmi veľa, v stredu sme sa však nedostali tam, kam sme verili. Momentálne sa ťažko hľadajú pozitíva, ale posilní nás to do budúcnosti. Boli sme veľmi blízko, ako sme si na začiatku ani nedokázali predstaviť."

Ivan Perišič, stredopoliar a autor gólu Chorvátska, Hráč zápasu: "Opäť sme ukázali charakter. Rovnako ako v osemfinále aj vo štvrťfinále sme prehrávali a tretíkrát za sebou sme absolvovali predĺženie. Zostávame v Moskve, to bol náš cieľ. Francúzi sú favoriti finále."

Mario Mandžukič, útočník a autor gólu Chorvátska: "Je to neuveriteľné, ešte si neuvedomujeme, čo sme dokázali. Nie je to dielo zázraku, zaslúžili sme si to. Iba veľké mužstvá dokážu otočiť nepriaznivý vývoj. Rovnako budeme bojovať aj vo finále."

Harry Kane, útočník a kapitán Anglicka: "Pracovali sme naozaj tvrdo, naši fanúšikovia boli opäť úžasní. Bol to náročný a vyrovnaný duel, samozrejme, mohli sme niektoré situácie vyriešiť o čosi lepšie. Veľmi to bolí, momentálne cítime veľké sklamanie. Nemáme sa však za čo hanbiť, odohrali sme skvelý turnaj, a aj do posledného zápasu pôjdeme naplno."

Jordan Pickford, brankár Anglicka: "Možno sme sa dostali do vedenia príliš skoro. Potrebovali sme druhý gól, mali sme šance, ale nevyužili sme ich. Vedeli sme, že Chorvátsko je vpredu nebezpečné a prežili sme niektoré ataky. Musíme si zachovať hrdosť, treba sa pozrieť na fanúšikov, ako nám aplaudovali napriek neúspechu. Dúfam, že v budúcnosti dosiahneme ešte viac."