Main Content

OFICIÁLNE: Arsenal predstavil už piatu letnú posilu. Prichádza mladý francúzsky stredopoliar

streda, 11. júl 2018 14:53 | Autor: TASR

Matteo Guendouzi
Matteo Guendouzi | zdroj: Instagram

Londýn 11. júla (TASR) - Anglický futbalový klub Arsenal Londýn podpísal zmluvu s francúzskym reprezentantom do 20 rokov Matteom Guendouzim z druholigového francúzskeho Lorientu. Ten sa tak stal piatou akvizíciou nového trénera "Gunners" Unaia Emeryho.

Podľa informácie britskej BBC zainteresovaní prestupovú sumu nešpecifikovali. Iba 19-ročný stredopoliar prišiel do Lorientu z Paríža St. Germain v roku 2014 a o dva roky si zapísal debut v prvom mužstve ako 17-ročný. "Má veľký potenciál a v Loriente získal v uplynulej sezóne v mladom veku cenné skúsenosti. Chce sa zlepšovať a bude dôležitou súčasťou prvého mužstva," citovala BBC Emeryho, ktorý už na Emirates Stadium získal uruguajského stredopoliara Lucasa Torreiru zo Sampdorie Janov, nemeckého brankára Bernda Lena z Bayeru Leverkusen, švajčiarskeho obrancu Stephana Lichtsteinera z Juventusu Turín a gréckeho obrancu Sokratisa Papastathopoulosa z Borussie Dortmund.

"Arsenal patril už od detstva k mojim obľúbeným klubom. Už ako dieťa som chcel byť jeho hráčom. Chcem sa stať súčasťou klubovej histórie a dosiahnuť tu úspech," povedal Guendouzi, ktorý bude v Arsenale nosiť dres s číslom 29.